Τρίτη 30 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Στις καλένδες παρέπεμψε για άλλη μια φορά τον γ' βαθμό Αυτοδιοίκησης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, με την αποδοχή μάλιστα της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ. Στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές το Σάββατο, για το νομοσχέδιο σχετικά με την Περιφερειακή Οργάνωση του κράτους, αναφέρθηκαν σε επιμέρους ζητήματα, αλλά δεν άγγιξαν την ουσία.

Ο υπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης και απαντώντας στο αίτημα της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας" για αιρετότητα του γ' βαθμού, είπε ότι το αίτημα θα ικανοποιηθεί στο μακρινό μέλλον, καθώς προέχει για την κυβέρνηση η συγκρότηση του κράτους στην περιφέρεια.

Οπως τόνισε όμως στο "Ρ" ο επικεφαλής της παράταξης, Δ. Αγκαβανάκης, είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε άμεσα στο γ' βαθμό, με αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο και έμμεσα με αιρετό περιφερειάρχη. Παράλληλα επισήμανε ότι πρέπει να δοθούν ουσιαστικές αρμοδιότητες στην περιφέρεια με παράλληλη οικονομική ενίσχυση της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που βέβαια δε θα πρέπει να κινούνται στη βάση της ανταποδοτικότητας. Επιπρόσθετα σημείωσε ότι η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" δεν αποδέχεται το νομοσχέδιο, με το οποίο συμφωνούν άμεσα ή έμμεσα οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να καθοριστεί πρώτα ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας και μετά να συγκροτηθούν οι νέες υπηρεσιακές μονάδες, προκειμένου να γίνει γνωστό πόσοι ακριβώς υπάλληλοι χρειάζονται σε κάθε υπηρεσία. Ζήτησε ακόμα να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις, για να έχει τη δυνατότητα ο κάθε υπάλληλος να επιλέξει το αν θα παραμείνει στις κεντρικές υπηρεσίες ή θα μεταφερθεί στην Περιφέρεια. Επίσης εξέφρασε το αίτημα για το Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο που έχει συγκροτηθεί βάσει του ν. 2190/94, να επιλέξουν γενικούς διευθυντές Περιφέρειας και να μην γίνει ορισμός τους από τον υπουργό Εσωτερικών.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γ. Κουτσούκος, εξέφρασε την ανησυχία του ότι το νέο, ενιαίο μισθολόγιο δε θα είναι έτοιμο τον επόμενο χρόνο και αυτό γιατί διαπιστώνεται, όπως είπε, ανετοιμότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ