Τρίτη 30 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Θέμα ασυμβίβαστου για τον εισηγητή του ΣτΕ

Σχέσεις παράλληλες και ανεπίτρεπτες στα "υψηλά κλιμάκια" της εξουσίας ή περίεργες συμπτώσεις; Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας ζητά να πληροφορηθεί "αν αληθεύει ότι ο κ. Ράντος, που ήταν εισηγητής στο Συμβούλιο της Επικρατείας στην υπόθεση της προσφυγής μας κατά του διατάγματος Λαλιώτη, είναι πανεπιστημιακός βοηθός του δικηγόρου του Μεγάρου Μουσικής, Προκόπη Παυλόπουλου. Διότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ασυμβίβαστο".

"Ελπίζουμε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος μετά το διορισμό του ως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, τονίζει η ανακοίνωση, δε θα υπερασπιστεί τις απόψεις του κόμματός του, τόσο καταστροφικά για το περιβάλλον, όπως έκανε με την υπεράσπιση των ανόμων και ανήθικων σχεδίων εξαφάνισης του Πάρκου Ελευθερίας από τον Χρήστο Λαμπράκη".

Η Συντονιστική Επιτροπή θεωρεί ότι η επιδότηση του Μεγάρου Μουσικής με ένα δισ. δραχμές από το έκτακτο αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού συνιστά τεράστιο σκάνδαλο ηθικής και πολιτικής τάξης, τη στιγμή που περικόπτονται δαπάνες για κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες. "Οι κυβερνώντες όχι μόνο εξυπηρετούν πλήρως τον Χρ. Λαμπράκη στην παραβίαση των νόμων και την καταστροφή του περιβάλλοντος, αναφέρει η ανακοίνωση, αλλά και απομυζούν τον ελληνικό λαό για να εξασφαλίσουν οικονομικά έναν μεγιστάνα του Τύπου στα μεγαλομανή σχέδιά του".

Από τις επεκτατικές διαθέσεις του Χρ. Λαμπράκη κινδυνεύει όχι μόνο το πράσινο του Πάρκου Ελευθερίας, αλλά και τα κτίρια του ΕΑΤ - ΕΣΑ, η πολυκατοικία των αξιωματικών και τα γειτονικά νοσοκομεία. Γι' αυτά το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει καταρτίσει χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσής τους και χρησιμοποίησης ουσιαστικά των κτιρίων τους από το Μέγαρο Μουσικής.

"Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να επιτραπεί", υπογραμμίζει η Συντονιστική Επιτροπή. "Η αποσυμφόρηση της περιοχής με την απομάκρυνση ορισμένων χρήσεων δεν πρέπει να μετατραπεί σε συμφόρηση με την προσθήκη νέων που προσελκύουν πολλαπλάσιο αριθμό επισκεπτών. Το πάρκο Ελευθερίας δεν πρέπει να μεταβληθεί σε εσωτερική αυλή του Μεγάρου Μουσικής".

Η Συντονιστική Επιτροπή, με την πεποίθηση ότι έστω και τώρα η λογική δεν εξέλιπε από αυτή την πόλη και το πάρκο Ελευθερίας μπορεί να σωθεί, καλεί κάθε συνειδητό άνθρωπο να βοηθήσει στην αποτροπή του συντελούμενου "λάθους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ