Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Τέρμα στις κάρτες νοσηλείας για το ΥΓΕΙΑ

Διακόπτεται από την ερχόμενη βδομάδα η συνεργασία των ασφαλιστικών εταιριών με το ιδιωτικό νοσοκομείο "Υγεία" μέσω καρτών νοσηλείας, με απόφαση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας. Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου της "Metrolife" Γ. Καπουράνη,ο οποίος, αναφερόμενος στον κλάδο ζωής, τόνισε ότι οι κάρτες νοσηλείας αποδεικνύονται ζημιογόνες για τις εταιρίες και στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η διακοπή της συνεργασίας με το παραπάνω νοσοκομείο, ενώ έπεται συνέχεια με το "Ιατρικό Κέντρο".

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανακοινώθηκε η επέκταση της δραστηριότητας της "Metrolife" στη Γερμανία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 1996. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι προχωρεί η υλοποίηση των συμφωνιών Εμπορικής Τράπεζας - "Metrolife", προκειμένου να αρχίσει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη η λειτουργία της νέας εταιρίας που θα προκύψει από τη συγχώνευση "Metrolife" - Ιονικής. Στόχος της νέας εταιρίας είναι να κερδίσει μερίδιο 10% της ασφαλιστικής αγοράς.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του ομίλου της "Metrolife" το 1995 τα κέρδη του ανήλθαν σε 617 εκατ. δρχ. προ φόρων, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το 1994 κατά 15%. Αυξημένη κατά 12,5% ήταν και η παραγωγή ασφαλίστρων από τις εταιρίες του ομίλου, φτάνοντας τα 7,2 δισ. δρχ., ενώ τα ασφαλιστικά αποθέματα παρουσίασαν αύξηση 40%, φτάνοντας τα 8,5 δισ. δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ