Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δυσοίωνες προβλέψεις για τον τουρισμό το 1996

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων εκτιμά ότι φέτος η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα θα είναι μειωμένη κατά 10%-12% συγκριτικά με πέρσι

Μειωμένος κατά 10%-12% έναντι της περσινής χρονιάς θα είναι φέτος ο τουρισμός στη χώρα μας, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΣΕΤΤΓ), ενώ εκτιμάται ότι η κρίση του ελληνικού τουρισμού θα συνεχιστεί και την επόμενη διετία.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του ΣΕΤΤΓ, προκύπτουν από στοιχεία για τις μέχρι στιγμής κρατήσεις διακοπών απ' τις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες εμφανίζονται μειωμένες έναντι της περσινής χρονιάς κατά 17%-25%. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τάκης Αντωνίου εκτιμά ωστόσο ότι το ποσοστό αυτό θα μειωθεί στα επίπεδα του 10%-12%, κυρίως λόγω των ειδικών προσφορών, που συνηθίζονται την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου, η μείωση αυτή στον τουρισμό, η οποία θα έχει επιπτώσεις στα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και στο τουριστικό συνάλλαγμα της χώρας, οφείλεται κυρίως στην ανυπαρξία έργων που θα βελτίωναν την τουριστική υποδομή της χώρας. Ο Σύνδεσμος αποδίδει συγκεκριμένες ευθύνες στην κυβέρνηση, που δεν προχώρησε στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει για τη βελτίωση της υποδομής, ενώ την καλεί να πάρει μέτρα για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

  • Η κοινοπραξία (ERGOMANAGEMENT), στην οποία συμμετέχουν τα συνεργαζόμενα γραφεία INTERACTION AE - ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ Ι. ΠΑΤΕΛΗ - ΕΡΓΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΕ - INFOGROUP, επιλέχτηκε απ' την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Ανάπτυξης ως σύμβουλος Διαχείρισης Τομεακού Προγράμματος Τουρισμού του Β ΚΠΣ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ