Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Στο ... Υπουργικό Συμβούλιο οι οριστικές αποφάσεις

Ο πρωθυπουργός, που συζήτησε χτες με τους οικονομικούς υπουργούς και συμβούλους του τις σχεδιαζόμενες περικοπές δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, έκρινε σκόπιμο να μεταθέσει τις τελικές αποφάσεις στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο, για ευνόητους λόγους

Στο ...Υπουργικό Συμβούλιο παρέπεμψε ο "εκσυγχρονιστής" πρωθυπουργός το καυτό θέμα των δραστικών περικοπών στις δαπάνες του δημόσιου τομέα, επιχειρώντας να αποποιηθεί των ευθυνών του και να μοιραστεί το πολιτικό κόστος, που θα έχει η παραπάνω κίνηση, με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς. Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από όσα διαδραματίστηκαν - σύμφωνα με πληροφορίες - κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλου.Αντικείμενο της χτεσινής σύσκεψης ήταν το πρόσφατο πόρισμα για την υποτιθέμενη "περιστολή της σπατάλης στο δημόσιο τομέα". Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πόρισμα εκείνο που εισηγείται μεταξύ άλλων δραστικές περικοπές σε δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα, στις συντάξεις των πολυτέκνων και των αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, καθώς και συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών του δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης συζητήθηκαν αναλυτικά οι προτάσεις της επιτροπής για τους τομείς από τους οποίους "μπορούν" να εξοικονομηθούν πόροι. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αρμοδιότητα της λήψης συγκεκριμένων αποφάσεων για το "τι μέλλει γενέσθαι" ανατέθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει για το συγκεκριμένο θέμα αύριο Παρασκευή, ενώ το θέμα των συγχωνεύσεων - καταργήσεων οργανισμών του δημοσίου ανατέθηκε σε ...νέα Επιτροπή που αναμένεται να αποφανθεί σε διάστημα 2 περίπου μηνών.

Στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να συζητηθεί και το περιεχόμενο της εγκυκλίου για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 1997 που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών και προβλέπει μεταξύ άλλων το "πάγωμα" των πιστώσεων του προϋπολογισμού του επόμενου έτους στα φετινά επίπεδα (που παραμένουν καθηλωμένα στα επίπεδα του 1993!).

Την ίδια μέρα (Παρασκευή) πρόκειται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό οι συναρμόδιοι υπουργοί, σχετικά με το πόρισμα της επιτροπής του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Εξάλλου, σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί ανάλογη σύσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού, των οικονομικών υπουργών και των υπουργών Εργασίας, Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, με αντικείμενο την εφαρμοζόμενη επιδοματική πολιτική και τις διαδικασίες κατάρτισης νέου μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους.Επίσης, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας σύσκεψη μεταξύ των υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης με θέμα τη δρομολογούμενη εδώ και ...δύο χρόνια σύσταση Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρεις οι υποψήφιοι «μνηστήρες» (2005-05-26 00:00:00.0)
Κερκόπορτα για πέρασμα της μερικής απασχόλησης (2002-12-05 00:00:00.0)
Στο "χακί" οι τελωνειακοί! (1998-12-04 00:00:00.0)
"Ολα πάνε καλά" εκτός από το... έργο (1998-08-21 00:00:00.0)
Συνένοχη όλη η κυβέρνηση (1996-05-16 00:00:00.0)
Λιτότητα μέχρι το τέλος της κυβερνητικής θητείας (1996-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ