Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ
Εγκαινιάστηκε το "Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου"

Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα τα εγκαίνια του "Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου", στα πλαίσια του οποίου υπάρχει στόχος να λειτουργήσει και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Επαγγελματιών. Οπως τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Δ. Καψάλης, η επιβίωση και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι κοινωνική ανάγκη, δεδομένου του ρόλου που έχουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού, κύρια σε μικρές πόλεις, νησιά και ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές. Γι' αυτό, είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, στόχος είναι η δραστηριότητα του ΚΕΚ να μην περιοριστεί μόνο στην Αθήνα, αλλά να επεκταθεί με την ίδρυση παραρτημάτων και σε επαρχιακές πόλεις.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο ρόλος του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου είναι να στηρίξει αυτόν ακριβώς το ρόλο των εμπορικών επιχειρήσεων, να υποστηρίξει τα συμφέροντα των χιλιάδων εμπορικών επιχειρήσεων σε μια εποχή έντονου ανταγωνισμού, όπου το ελληνικό εμπόριο βάλλεται από δυσμενείς συγκυρίες και από τη λανθασμένη εμπορική πολιτική που ασκούν οι τελευταίες κυβερνήσεις, να αναδειχτεί η συμβολή του εμπορίου στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κάλεσε με την ομιλία του την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει τους πολλαπλούς ρόλους των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και να τους συμπαρασταθεί ενεργά με μια ολοκληρωμένη πολιτική στα πλαίσια της στήριξης και του εκσυγχρονισμού τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ