Κυριακή 2 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περιβαλλοντική τηλεοπτική σκυταλοδρομία

Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος η Τετάρτη 5 Ιούνη και η ΕΤ - 1 έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα - μαραθώνιο. Μέρα με τη μέρα τα περιβαλλοντικά προβλήματα, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και γενικότερα στον πλανήτη, οξύνονται. Η τρύπα του όζοντος, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η αποδάσωση, η ρύπανση του θαλασσών και του εδάφους, βρίσκονται στο προσκήνιο. Ζητήματα, που έχουν άμεση σχέση με την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας.

Προβλήματα, που είναι έντονα και στη χώρα μας. Μεταξύ αυτών των προβλημάτων είναι και η αποψίλωση του δασικού πλούτου, της ρύπανσης της ατμόσφαιρας και των θαλασσών και η διαχείριση των αποβλήτων. Η ζωή των κατοίκων, ιδιαίτερα του Λεκανοπεδίου, ασφυκτιά μέσα στο νέφος και το τσιμέντο, στην έλλειψη παντός είδους οξυγόνου. Μέσα σ' αυτό το περιβαλλοντικό "τοπίο στην ομίχλη", μόνη ελπίδα για αντιστροφή της κατάστασης είναι η ευαισθητοποίηση των ίδιων των πολιτών, από τη στιγμή που η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, το ΥΠΕΧΩΔΕ, αρκούνται μόνο σε εντυπωσιακές εξαγγελίες.

Η τηλεοπτική σκυταλοδρομία για το περιβάλλον, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, ίσως αποτελέσει ένα έναυσμα ευαισθητοποίησης γύρω από τους κινδύνους που απειλούν την ίδια τη ζωή. Ο τηλεοπτικός μαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 18.15 και θα ολοκληρωθεί στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Τη "σκυτάλη" της παρουσίασης θα έχουν η Λιάνα Κανέλλη και ο Λάκης Λαζόπουλος,ο οποίος συμμετέχει και στην οργάνωση της εκπομπής. Κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού μαραθώνιου η ΕΤ - 1 θα συνδεθεί και με τρεις ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία για το περιβάλλον. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που θα "επικοινωνήσουν" με την ΕΤ - 1 είναι ο ΑΝΤΕΝΝΑ με παρουσιαστή τον Γιώργο Παπαδάκη, το MEGA με τον Παύλο Τσίμα και το STAR με τον Κώστα Χαρδαβέλα. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής θα προβληθούν οικολογικά ντοκιμαντέρ και ντοκιμαντέρ με μέρη της Ελλάδας που αποτελούν εθνικούς δρυμούς. Θα μιλήσουν, επίσης, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι της πολιτείας, εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων και αρμόδιων φορέων, καλλιτέχνες κ. ά.

Το ειδικό αυτό πρόγραμμα είναι μια παραγωγή της ΕΤ - 1 σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ. Σκοπός του περιβαλλοντικού μαραθώνιου είναι και η συγκέντρωση χρημάτων για την προώθηση του περιβαλλοντικού προγράμματος "Αιγαίο αρχιπέλαγος" και ειδικών σχετικών προγραμμάτων του Νομού Θράκης (Τετάρτη ΕΤ - 1).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αγώνα να παλέψουμε ενάντια στη ρύπανση του περιβάλλοντος (2009-04-12 00:00:00.0)
Οι κοινωνικές αναπαραστάσεις του περιβάλλοντος (2002-11-30 00:00:00.0)
«Εθνικό πάρκο» τσιμέντου και καταστροφής (2000-08-18 00:00:00.0)
Πάρκο περιβαλλοντικής ...αναισθησίας (1997-11-06 00:00:00.0)
Οταν σβήνουν τα φώτα της φιέστας... (1997-06-08 00:00:00.0)
Οικολογία στην ΕΤ - 1 (1996-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ