Σάββατο 8 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διάτρητη η μελέτη

Εισβολή στην Πάρνηθα σηματοδοτεί η επιλογή του Αυλώνα

Σουρωτήρι κατάντησε ήδη, μια μέρα μετά τη δημοσιοποίησή της, η τροποποιημένη, με βάση τις κυβερνητικές υποδείξεις, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις υπό κατασκευή χωματερές. Η προσεκτική παρατήρηση των τροποποιήσεων, που έγιναν στην αρχική μελέτη, που είχε παρουσιαστεί τον Απρίλη, υπό το πρόσχημα της επαναξιολόγησης δεδομένων και χώρων, αποκαλύπτει ότι οι τροποποιήσεις αυτές δεν καταρρακώνουν μόνο το κύρος ορισμένων επιστημόνων, που δέχτηκαν να συμπράξουν σ' αυτήν τη μεθόδευση, αλλά παρουσιάζουν σε όλο το μέγεθός της και την πολιτική απάτη που επιχειρεί η κυβέρνηση. Ενα διάγραμμα που περιλαμβάνεται στη μελέτη του Πολυτεχνείου και η οποία δημοσιοποιήθηκε χτες επιβεβαιώνει ότι οι θέσεις Ριτσώνα 1 και 2 βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με μεγάλη απόσταση από τους άλλους χώρους, γεγονός που εκθέτει ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση, για την επιμονή της να εξαιρούνται αυτοί οι χώροι, γιατί έτσι θέλουν διάφοροι κτηματομεσίτες και εκλογικοί πελάτες της.

Η τεκμηρίωση, επίσης, με φωτογραφικά πλέον ντοκουμέντα, από το δήμο Αυλώνα, του γεγονότος ότι η θέση "Αυλώνα 2" που επιβλήθηκε με το ζόρι μία βδομάδα πριν, καλύπτει και μέρος της Ζώνης Προστασίας του Ορεινού Ογκου της Πάρνηθας, άρα δεν μπορεί με τίποτα να τύχει τελικής περιβαλλοντικής έγκρισης, οδηγεί στη ριψοκίνδυνη μεν, εξαιρετικά πιθανή όμως πρόβλεψη ότι η κυβέρνηση με όλη αυτή τη μεθόδευση τίναξε στον αέρα το σχεδιασμό του ΕΣΔΚΝΑ, με στόχο να παρουσιάσει τελικά ως αναπόφευκτη μία τρίτη λύση - δολοφόνο για το Λεκανοπέδιο. Σύμφωνα με αυτήν την πρόβλεψη στο τέλος τα 2/3 των σκουπιδιών της Αττικής θα οδηγηθούν και πάλι σε ένα νέο χώρο στα Ανω Λιόσια, ενώ το υπόλοιπο 1/3 θα αναλάβουν να το διαχειριστεί μόνη της η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ανατολικής Αττικής σε χώρο που θα επιλέξει η ίδια, πέρα από τις μέχρι τώρα επιστημονικές προδιαγραφές.

Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Ν. Μαρκάτος, παρουσιάζοντας χτες τα αποτελέσματα της μελέτης, με την οποία ελέγχθηκε η μελέτη του ιδιωτικού μελετητικού γραφείου Παρασκευόπουλου για τις χωροθετήσεις, δεν υιοθέτησε τις βαθμολογήσεις του ιδιωτικού γραφείου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η υπόθεση "δεν είναι ποδόσφαιρο". Από τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρύτανης αποδεικνύεται ότι οι δύο "Ριτσώνες" είναι οι πλέον κατάλληλοι χώροι για την υποδοχή των απορριμμάτων και συγκεντρώνουν εξαιρετικά υψηλούς βαθμούς (68 - 74) στις σχετικές αξιολογήσεις. Αντίθετα, οι βαθμοί που παίρνουν οι χώροι της Αυλώνας, του Γραμματικού και του Βαρνάβα είναι χαμηλοί και βρίσκονται κοντά στο 50 της 100βαθμης κλίμακας.

Με δεδομένα αυτά τα στοιχεία ο πρύτανης του Πολυτεχνείου δήλωσε ότι πλέον η επιλογή του χώρου είναι καθαρά θέμα πολιτικής απόφασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ