Σάββατο 8 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Προκαλεί η κυβέρνηση με δίκες

Σε δικαστήριο του Βόλου σύρονται 160 αγρότες, επειδή συμμετείχαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις του περσινού Μάρτη. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας - συμπαράστασης έξω από το κτίριο του δικαστηρίου

Στο Βόλο συνεχίζεται την ερχόμενη Τρίτη η επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων των αγροτών που μεθοδεύει η κυβέρνηση, όπου 160 αγρότες σύρονται στα δικαστήρια για τη συμμετοχή τους στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Μάρτη του 1995.

Οι κατηγορίες, οι οποίες βασίζονται σε αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση του ΚΤΕΛ Μαγνησίας, παίζοντας προφανώς το "παιχνίδι" της κυβέρνησης, είναι παρακώλυση συγκοινωνιών και απώλεια κερδών για τα υπεραστικά λεωφορεία. Οι αγρότες της Μαγνησίας από την πλευρά τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά στη μεθόδευση αυτή και στην επιχείρηση τρομοκράτησής τους, που προωθεί "σκόπιμα" η κυβέρνηση και την Τρίτη, την ώρα που θα δικάζονται οι 160 συνάδελφοί τους, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ταυτόχρονα συμπαράστασης έξω από το κτίριο του δικαστηρίου στο Βόλο. Στα πλαίσια της κινητοποίησης αυτής οι αγρότες της Μαγνησίας φέρονται αποφασισμένοι να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στο Βόλο και να αποκλείσουν το κέντρο της πόλης, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο από την επιτροπή αγώνα των αγροτών.

Γεγονός πάντως είναι ότι η δίκη της Τρίτης στο Βόλο αποκτά μια ξεχωριστή διάσταση, αφού η κυβέρνηση φαίνεται να "αποθρασύνεται" στέλνοντας αυτή τη φορά στο εδώλιο 160 αγρότες. Να σημειώσουμε εδώ επίσης ότι πρόσφατες είναι οι βαριές ποινές που "μοιράστηκαν" από δικαστήριο των Σερρών σε 10 αγρότες για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση του 1992, ενώ η επιχείρηση των δικαστικών διώξεων αγροτών βρίσκεται σκόπιμα σε εξέλιξη σε μια σειρά ακόμα νομούς της χώρας, με ένα ακόμα τρανταχτό παράδειγμα τους κτηνοτρόφους της Λέσβου, οι οποίοι διώκονται για τις δυναμικές κινητοποιήσεις του περασμένου Μάρτη στη Μυτιλήνη. Η κυβέρνηση φαίνεται λοιπόν πως διαλέγει τη μέθοδο της ποινικοποίησης των αγώνων των αγροτών, αντί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των αγροτών. Κι αυτό τη στιγμή που τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της χώρας πολλαπλασιάζονται καθημερινά, ως αποτέλεσμα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, την οποία σε τελική ανάλυση η ίδια η κυβέρνηση εφαρμόζει κατά γράμμα, αγνοώντας τη φωνή διαμαρτυρίας των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ