Σάββατο 8 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα

Συνεχίζουν και την ερχόμενη βδομάδα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του υπουργείου Γεωργίας, με νέα 48ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Χτες, για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μαζικά έξω από το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Γεωργίας, διατρανώνοντας την απόφασή τους να μπει τέρμα στον κυβερνητικό εμπαιγμό και να ψηφιστεί άμεσα στη Βουλή η τροπολογία για την καταβολή του επιδόματος αποδοτικότητας. Η συμμετοχή επίσης, στη μεγάλη αυτή απεργία - έκλεισε χτες μια βδομάδα - εξακολούθησε να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια και η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών του υπουργείου Γεωργίας εξακολούθησαν να παραμένουν κλειστές.

Την απόφαση για τη συνέχιση της απεργίας και την ερχόμενη βδομάδα, πήρε χτες το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή των 23 συνδικαλιστικών οργανώσεων του υπουργείου Γεωργίας, αφού οι μέχρι τώρα υποσχέσεις της κυβέρνησης για την ψήφιση της τροπολογίας προς το τέλος του μήνα, ή στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη, μαζί με τα επιδόματα άλλων τριών υπουργείων, δεν ήταν πειστικές. Οπως επίσης, συμφωνήθηκε χτες στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, θα επιδιωχτεί την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, μήπως και προωθηθεί το ταχύτερο δυνατό η ψήφιση της τροπολογίας και να κλείσει το όλο θέμα.

Η Συντονιστική Επιτροπή θα ξανασυνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη για εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει την παραπέρα πορεία του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ