Σάββατο 8 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Την Τρίτη η συγκέντρωση και πορεία της ΕΦΕΕ

Με συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας και το Συμβούλιο της Επικρατείας, απαντούν οι φοιτητές στη συντηρητική επέλαση της κυβέρνησης ενάντια στη δημόσια δωρεάν Παιδεία, μετά από σχετική απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. που καλεί όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσουν συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Το ΚΣ της ΕΦΕΕ καλεί όλους τους συλλόγους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές επιλογές του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, που προωθεί η κυβέρνηση, και όλοι μαζί να παλέψουν και να αγωνιστούν για κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, να μην αναγνωριστούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, να καταργηθεί το νομοσχέδιο και οι τροπολογίες που ψηφίστηκαν και υπονομεύουν το εκπαιδευτικό σύστημα.

Παράλληλα, οι φοιτητές ζητούν κάλυψη των κενών θέσεων μελών ΔΕΠ με διορισμούς, τη μη εισαγωγή των πιστωτικών μονάδων, ουσιαστική αύξηση των δαπανών για την παιδεία, κατάργηση των διδάκτρων και συνέχιση της δωρεάν διανομής των συγγραμμάτων και της δωρεάν σίτισης και στέγασης, να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος και να μην υπαγορεύεται το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο των σχολών από τις ανάγκες των επιχειρήσεων, αλλά από τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ