Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ: Υπερδιπλάσιες προσφορές, υποβλήθηκαν από τράπεζες και ιδιώτες, στη χτεσινή δημοπρασία ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, μέσω των οποίων το υπουργείο Οικονομικών, διεκδικούσε την είσπραξη 190 δισ. δραχμών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στη χτεσινή δημοπρασία ομολόγων του ελληνικού δημοσίου εφταετούς διάρκειας, υποβλήθηκαν προσφορές για αγορά κρατικών τίτλων συνολικής αξίας 515 δισ. δραχμών. Από αυτές, έγιναν δεκτές προσφορές για πώληση ομολόγων αξίας 190 δισ. δραχμών, με επιτόκια βάσης από 13,350% μέχρι 13,459% καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές για την πώληση ομολόγων αξίας 26,3 δισ. δραχμών με μέσο σταθμικό επιτόκιο βάσης 13,445%.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Μέρισμα 87 δραχμών ανά μετοχή - καθαρό μετά από φόρους - αποφάσισε η χτεσινή Γενική Συνέλευση μετόχων της εταιρίας "Chipita International". Η πληρωμή του μερίσματος, θα αρχίσει από τη Δευτέρα 8 του Ιούλη, μέσω τους δικτύου της Εμπορικής Τράπεζας.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ: Ο τρόπος επιβολής και είσπραξης χρηματικών προστίμων σε όσους φορείς του δημοσίου δεν υποβάλλουν καθόλου ή υποβάλουν εκπρόθεσμα απολογιστικά στοιχεία για τις προμήθειες που πραγματοποίησαν, καθορίζεται με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοϊδη. Το ύψος του προστίμου ανέρχεται μέχρι το 5% της αξίας της συγκεκριμένης προμήθειας. Επίσης, στάλθηκε στη Γενική Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου συμπληρωματικός πίνακας προμηθειών σημαντικής τεχνολογικής αξίας για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα τις διενεργήσει. Η συνολική αξία των προμηθειών αυτών που θα καλύψουν τις ανάγκες του ΟΣΕ και των ΗΣΑΠ ανέρχεται σε 12 δισ. δρχ. περίπου.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Ο ρόλος των ΜΜΕ στην παγκόσμια αγορά ήταν το αντικείμενο της 4ης ετήσιας Συνδιάσκεψης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που οργάνωσε η UNICE στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρηματιών, ειδικών και εκπροσώπων των Ευρωπαϊκών Βιομηχανικών Συνδέσμων. Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να στηρίξουν με δέσμη μέτρων τις ΜΜΕ, πλην όμως είναι αμφίβολο κατά πόσο το αίτημα θα υλοποιηθεί, τουλάχιστο σε πρώτο στάδιο από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

ΚΑΖΙΝΟ: Την έναρξη των εργασιών διαμόρφωσης του καζίνο της Ρόδου ανακοίνωσε ο ανάδοχος όμιλος επιχειρήσεων "PLAYBOY INC", μετά την υπουργική απόφαση της Βάσως Παπανδρέου για χορήγηση της άδειας. Οι επιχειρήσεις "PLAYBOY" συμμετέχουν με ίδια κεφάλαια στην Κοινοπραξία που δημιουργήθηκε και θα έχουν επιπλέον δικαιώματα για το μάρκετινγκ και τη χρήση του ονόματος και του γνωστού εταιρικού σήματος "λαγουδάκι". Στην Κοινοπραξία συμμετέχουν επίσης η Εμπορική Τράπεζα, η κατασκευαστική "Μηχανική ΑΕ", ο όμιλος Χαραγκιώνη και η Ρ. Γερονικόλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ