Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ
Πάνω από 2 τρισ. δρχ. η φοροδιαφυγή από ΦΠΑ

Σε δύο τρισεκατομμύρια δραχμές ανέρχεται το συνολικό ποσό που έχει χάσει το δημόσιο την τελευταία πενταετία, από την τεράστια φοροδιαφυγή που συντελείται στο χώρο του ΦΠΑ. Επιπλέον, το δημόσιο χάνει περίπου 1 με 1,2 τρισ. δρχ. το χρόνο, αν συνυπολογιστεί και η φοροδιαφυγή από τη μη έκδοση τιμολογίων κατά τη διακίνηση αγροτικών προϊόντων. Τα παραπάνω ανέφερε χτες ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Ανωμερίτης,κλείνοντας τις εργασίες διήμερης εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε σχετικά με το πρόγραμμα πληροφορικής για το φορολογικό σύστημα (TAXIS).

Στην ίδια ομιλία ο υφυπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για "άναρχη και διεστραμμένη αγορά", λόγω της απουσίας ουσιαστικών ελέγχων από την πολιτεία, η οποία, σύμφωνα με όσα ανέφερε, περιορίζεται στο ρόλο του διεκπεραιωτή και όχι του ελεγκτή. Επίσης, ο Γ. Ανωμερίτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι "η φοροδιαφυγή, που νοθεύει την αγορά και καθιστά το φορολογικό μας σύστημα άδικο, εξαρτάται από τη ροπή για φοροδιαφυγή των φορολογούμενων και από το βαθμό οργάνωσης φορολογούσας αρχής".

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα TAXIS, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ και συγχρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους. Το κόστος του TAXIS και των λοιπών συστημάτων θα ξεπεράσει τα 36 δισ. δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ