Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΣΑ)
Οι έμποροι Αθήνας μπροστά στις εκλογές

Με χτεσινή διακήρυξή της η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Αθήνας" καλεί τους εμπόρους να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της παράταξης, στις αρχαιρεσίες του ΕΣΑ στις 3 και 4 Ιούλη

Την υπονομευτική στάση της συντηρητικής πλειοψηφίας της σημερινής διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, απέναντι στους αγώνες του επαγγελματοβιοτεχνικού και εμπορικού κόσμου κατά της διείσδυσης του ολιγοπωλιακού κεφαλαίου και της φιλομονοπωλιακής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, καταγγέλλει με διακήρυξή της ενόψει των αρχαιρεσιών της 3 και 4 Ιούλη η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων της Αθήνας". Επίσης, τονίζει ότι η "Αγωνιστική Συνεργασία" είναι η μόνη δύναμη που αγωνίστηκε και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να ανατραπεί το δυσμενές κλίμα στο οποίο είναι αναγκασμένες να δρουν οι εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά και ότι για να διαδραματίζει διεκδικητικό ρόλο ο ΕΣΑ θα πρέπει να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων υπέρ της.

Στη διακήρυξη της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων της Αθήνας" μεταξύ άλλων τονίζονται τα εξής:

Μέρα με τη μέρα ο κλάδος μας συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο και μεγάλος αριθμός συναδέλφων βρίσκεται στο δρόμο και παράλληλα οι συνάδελφοι σέρνονται σαν κακοποιοί στα δικαστήρια για χρέη προς το δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς και τράπεζες. Οταν οι οικονομικοί κύκλοι και τα πολυεθνικά συμφέροντα, που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους, θα έχουν για πάντα καταστραφεί οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και αρκετές μεγάλες. Τότε θα έχουμε εκρηκτική αύξηση της ανεργίας και μείωση των εσόδων του κράτους. Η συνεχιζόμενη για δέκα χρόνια πολιτική της "σταθεροποίησης" της οικονομίας, οδήγησε στη δυστυχία μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού, μαζί με τους ΕΒΕ, αφού η συνεχής μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων έχει δραματικές επιπτώσεις στον τζίρο των καταστημάτων μας.

Η διοίκηση του ΕΣΑ όχι μόνο δεν όρθωσε το ανάστημά της απέναντι σε όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά αντίθετα λειτούργησε σαν Δούρειος Ιππος μέσα στον εμπορικό κόσμο, υπονομεύοντας τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ, με τη μη συμπόρευσή της με άλλους θιγόμενους κλάδους.

Τέλος, η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Αθήνας" καλεί τα μέλη του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική συνέλευση στις 19 Ιούνη και στις αρχαιρεσίες στις 3 και 4 Ιούλη, ενισχύοντας την παράταξη, για τη συγκρότηση ενός μετώπου που θα παλεύει με συνέπεια για τη σωτηρία των ΜΜΕ από τον αφανισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ