Παρασκευή 21 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διαφάνεια στα λόγια

Η υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου,δηλώνει πως ανήκει στην ομάδα των πολιτικών που τάσσονται υπέρ της "διαφάνειας" και του "εκσυγχρονισμού". Για όσους, όμως, πιστεύουν ότι η γνωστή ρήση του Τσαρούχη "στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις" ισχύει και για την υπουργό Ανάπτυξης, θα διαψευστούν.

Η "εκσυγχρονίστρια" κυρία υπουργός, που είθισται να καλεί τα τηλεοπτικά κανάλια όταν πρόκειται να κάνει ανακοινώσεις για κάποιο μέτρο με φιλολαϊκό μανδύα (όπως για παράδειγμα έγινε πρόσφατα με τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ που αποφάσισε να κάνει η κυβέρνηση κάτω από την κατακραυγή για τους φουσκωμένους λογαριασμούς οικιακού ρεύματος), δεν κράτησε την ίδια στάση σε μια άλλη απόφαση που στρώνει το χαλί για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ο λόγος για μια απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία υπονομεύεται ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ, καθώς δίνεται η δυνατότητα στην επιχείρηση να υπογράφει προγραμματικές συμβάσεις με ιδιώτες για την ίδρυση μονάδων συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η απόφαση αυτή, που υπογράφτηκε στις 6 Ιούνη από την κυρία υπουργό, δε δημοσιοποιήθηκε στους δημοσιογράφους, αλλά πήγε κατ' ευθείαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στην οποία και δημοσιεύτηκε στις 14 Ιούνη. Γιατί άραγε η κυρία υπουργός επιχείρησε να περάσει στη "ζούλα", μια τόσο σοβαρή απόφαση; Τόσο πολύ φοβάται τη διαφάνεια;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ