Παρασκευή 21 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Απόφαση υπονόμευσης του κινήματος

Η εξυπηρέτηση των πολιτικών σκοπιμοτήτων των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να διασπάσουν την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος βιοτεχνών και εμπόρων πρυτάνευσε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στη γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε προχτές. Συγκεκριμένα, με 56 ψήφους υπέρ και 47 κατά, μετά από πρόταση εκπροσώπων των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αποφασίστηκε η διαγραφή του Εμπορικού Συλλόγου από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αθήνας (ΟΕΒΕΑ). Η απόφαση αυτή, την οποία κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων της Αθήνας, έχει έναν και προφανή στόχο, που επιβεβαιώνεται και από τη μέχρι σήμερα στάση της συντηρητικής πλειοψηφίας της διοίκησης του συλλόγου, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων: Τη διάσπαση του ενιαίου μετώπου αντίστασης και πάλης με τους επαγγελματοβιοτέχνες στις αντιλαϊκές φιλομονοπωλιακές πολιτικές που ασκούνται από τις τελευταίες κυβερνήσεις.

Στην ίδια συνέλευση η Αγωνιστική Συνεργασία καταψήφισε το διοικητικό απολογισμό τής μέχρι σήμερα διοίκησης, τα πεπραγμένα δηλαδή της συντηρητικής πλειοψηφίας, που είχε την κύρια ευθύνη για τη δράση του συλλόγου. Ο Ν. Ρούσσος κατήγγειλε την πλειοψηφία της διοίκησης μεταξύ άλλων και για την απόφασή της να αποχωρήσει από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων της Αθήνας, για την προσπάθειά της να εμφανίσει ότι τα συμφέροντα των μικρομεσαίων εμπόρων ταυτίζονται με εκείνα των πολυκαταστημάτων και των σούπερ μάρκετ, με αυτούς δηλαδή που με τις ευλογίες της κυβέρνησης υπονομεύουν την επιβίωση των εμπόρων, καθώς και για το χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων, τον οποίο επιχείρησε όλο αυτό το διάστημα να ανάγει σε αγωνιστική εκδήλωση αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 1.300 συνολικά μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, μόλις τα 118 πήραν μέρος στη γενική συνέλευση, πράγμα το οποίο δείχνει τη σαφή δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου για τους χειρισμούς της πλειοψηφίας της διοίκησης σε ό,τι αφορά τα καίρια προβλήματά του, τους οποίους η Αγωνιστική Συνεργασία καταδικάζει.

Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν στις 2 και 3 Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ