Παρασκευή 21 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Ετοιμάζουν νέο χαράτσι

Μεθοδεύεται η επιβολή αυξήσεων 5% για να εξασφαλίσουν οι εταιρίες ... κεφάλαια!

Νέο χαράτσι επιφυλάσσουν οι ασφαλιστικές εταιρίες στους κατόχους ΙΧ, ενώ την ίδια στιγμή δεκατέσσερις στους εκατό ασφαλισμένους κινδυνεύουν να μείνουν "στον αέρα", εξαιτίας της αφερεγγυότητας των εταιριών στις οποίες είναι ασφαλισμένοι και οι οποίες κινδυνεύουν να κλείσουν. Τα παραπάνω προκύπτουν από το 6ο Πανελλήνιο Ασφαλιστικό Συνέδριο και τις παρεμβάσεις εκπροσώπων ασφαλιστικών εταιριών που έγιναν σ' αυτό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, το 86% των ασφαλισμένων είναι σε... "καλά χέρια", αλλά το 14% - προφανώς η αναφορά γίνεται στους ασφαλισμένους σε εταιρίες που βρίσκονται στο στόχαστρο των "μεγάλων" του κλάδου - "αναμένεται να έχουν προβλήματα". Το κλείσιμο μιας σειράς εταιριών επικαλέστηκε και ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Μ. Νεκτάριος,κάνοντας λόγο για "εξυγίανση" της ασφαλιστικής αγοράς στα επόμενα χρόνια, πράγμα το οποίο εκφράζει τους στόχους των μεγαλύτερων από αυτές για ανακατανομή της πίτας της αγοράς στο επόμενο διάστημα, μέσα από συγχωνεύσεις, εξαγορές ή κλείσιμο εταιριών.

Παράλληλα, οι εταιρίες ετοιμάζονται να επιβάλουν νέα αύξηση - χαράτσι της τάξης του 5%,όπως αναφέρθηκε, στα επόμενα πέντε χρόνια, προκειμένου να καλυφτούν οι υπο-αποθεματοποιήσεις τους. Αύξηση η οποία είναι βέβαιο ότι δε θα είναι η μοναδική σ' αυτό το διάστημα, αλλά θα προστεθεί στις εκάστοτε δεδομένες ληστρικές αυξήσεις που επιβάλλονται κάθε χρόνο στα ασφάλιστρα των οχημάτων. Ουσιαστικά, δηλαδή, οι εταιρίες αξιώνουν, ελέω "απελευθερωμένης" αγοράς να συμμετέχουν οι ασφαλισμένοι με επιπλέον επιβαρύνσεις στην τήρηση στοιχειωδών υποχρεώσεων των εταιριών οι οποίες προβλέπονται από το νόμο, να πληρώνουν δηλαδή για τη φερεγγυότητά τους!

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναφέρθηκε, επίσης, ότι το έλλειμμα του επικουρικού κεφαλαίου, με τις εξελίξεις που αναμένονται στο επόμενο διάστημα, δε θα ξεπεράσει τα 20 δισ. δρχ. και θα καλυφτεί με την αύξηση της εισφοράς επί του ασφαλίστρου στο 5% που πραγματοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες με υπουργική απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ