Τετάρτη 26 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ"
Υπόθεση όλων ο αγώνας για την παιδεία

Το Μέτωπο καλεί όλους τους Πειραιώτες αύριο στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά κυβερνητικά σχέδια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το "Εθνικό" (ΕΑ) και το "Διεθνές Απολυτήριο" (ΔΑ) διοργανώνει το "Μέτωπο Παιδείας Πειραιά", αύριο Πέμπτη στις 7.30 μμ στην πλατεία Κοραή, τονίζοντας ότι "κανένα εξεταστικό σύστημα, παρά τις διακηρύξεις, δεν έλυσε και ούτε μπορεί να λύσει τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα της παιδείας, χωρίς να ληφθούν πρώτα μέτρα που αφορούν τη δομή, τη λειτουργία και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης".

"Το ΕΑ και το ΔΑ εντάσσονται στα πλαίσια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και ΟΟΣΑ, που έχουν στόχο την ιδιωτικοποίηση και το ξεθεμελίωμα του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος", αναφέρεται στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση. Το "Μέτωπο Παιδείας Πειραιά" τονίζει ότι η ένταση των φραγμών στη μόρφωση θα έχει ως αποτέλεσμα όλο και λιγότεροι νέοι να ολοκληρώνουν τις λυκειακές σπουδές, η πλειοψηφία των νέων θα σπρώχνεται στα διάφορα ιδιωτικά κέντρα κατάρτισης, για γνώση μιας χρήσης και φτηνό εργατικό δυναμικό. Ταυτόχρονα, υποβαθμίζεται παραπέρα ο εκπαιδευτικός και ηεκπαιδευτική διαδικασία, αφού η προσοχή όλων επικεντρώνεται από την Α Λυκείου στις εθνικές εξετάσεις.

Το "Μέτωπο Παιδείας Πειραιά" καλεί όλους τους Πειραιώτες να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, δημόσια παιδεία για όλους τους νέους χωρίς φραγμούς και διακρίσεις, ενιαίο τύπο Λυκείου και ένταξη της επαγγελματικής κατάρτισης στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα, κάλυψη των σχολείων με υλικοτεχνική υποδομή, πρωινή βάρδια σε όλα τα σχολεία, σύγχρονα και λειτουργικά κτίρια, μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ