Τετάρτη 26 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χρειάζονται θετικά και αγωνιστικά πρότυπα

Ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ

Η ΚΝΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, θέλει ακόμα μια φορά να δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως είναι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το ΚΣ της Οργάνωσης.

"Πιστεύουμε, επισημαίνει η ΚΝΕ, ότι το πρόβλημα της διάδοσης και χρήσης των ναρκωτικών ουσιών είναι ένα μεγάλο και σύνθετο ψυχοκοινωνικό πρόβλημα. Συνδέεται με τους γενικότερους οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς όρους, μέσα στους οποίους αναπτύσσεται η νέα γενιά. Συνδέεται με τα αδιέξοδα που βιώνει η νεολαία στη ζωή της. Στην οικονομική κρίση, την ανεργία, την υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, τη μαζική υποκουλτούρα του ιμπεριαλισμού, τις θεωρίες και τα πρότυπα του άκρατου ατομισμού με τα οποία η νεολαία βομβαρδίζεται καθημερινά. Συνδέεται με το κυνήγι του γρήγορου και εύκολου κέρδους με κάθε μέσο".

"Η εξάπλωση των ναρκωτικών, συνεχίζει η ανακοίνωση, συνδέεται με χίλια δυο νήματα με την καπιταλιστική κρίση, που "σπρώχνει" τη νέα γενιά στο περιθώριο. Συνδέεται με ισχυρά οικονομικά, πολιτικά συμφέροντα του ιμπεριαλισμού, που θέλει τη νέα γενιά χειραγωγημένη ανήμπορη να διεκδικήσει τα δικαιώματά της. Η ιστορία και εξάπλωση των ναρκωτικών ουσιών, ώστε σήμερα να έχουν πάρει αυτές τις διαδικασίες, είναι άμεσα συνυφασμένη με την ιστορία του καπιταλισμού μέχρι το σάπισμά του. Με ιδιαίτερη ανησυχία αντικρίζουμε τα πορίσματα διάφορων επιστημονικών - μαζικών φορέων σύμφωνα με τα οποία ο μέσος όρος ηλικίας έναρξης της χρήσης μειώνεται, ενώ από την άλλη μεριά η πολιτεία δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα πρόληψης - θεραπείας και επανένταξης. Ιδιαίτερα μας ανησυχεί το γεγονός ότι ενώ οι δαπάνες για τις θεραπευτικές κοινότητες χρόνο με το χρόνο μειώνονται, η κυβέρνηση προχώρησε με τυμπανοκρουσίες σε πρόγραμμα συντήρησης με μεθαδόνη. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι κατά καιρούς ορισμένα κυβερνητικά στελέχη, μια μερίδα των ΜΜΕ, ορισμένοι επιστήμονες, αλλά και οι ηγεσίες όλων των άλλων πολιτικών νεολαίων προβάλλουν την ανάγκη διαχωρισμού των ουσιών ή νομιμοποίηση της χρήσης. Η ΚΝΕ πιστεύει ότι η αποποινικοποίηση της χρήσης μερικών ή όλων των ναρκωτικών δεν είναι τίποτα άλλο παρά η νομιμοποίηση της χειραγώγησης των ανθρώπων, της υπόταξης συνειδήσεων".

"Η ΚΝΕ, τονίζεται στην ανακοίνωση, αντιτίθεται στο διαχωρισμό των ουσιών, που αποσυνδέει το πρόβλημα από την κοινωνική διάσταση τόσο στις αιτίες όσο και τις συνέπειες. Θεωρούμε ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών λύνεται μόνο με το ξερίζωμα των κοινωνικών αιτιών, που το γεννούν. Αντιμετωπίζεται με την ενεργή δράση της νεολαίας και του λαού. Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών συνδέεται άμεσα με τον αγώνα για τα δικαιώματα της νέας γενιάς στη μόρφωση, τη δουλιά, την ειρήνη, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό. Είναι συνυφασμένος με τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, που καταδικάζουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας στην ανασφάλεια, τη μιζέρια και την εξαθλίωση. Ταυτόχρονα χρειάζονται να παρθούν άμεσα μέτρα καταπολέμησης της εξάπλωσης των ναρκωτικών".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα πλατύ δίχτυ ουσιαστικών μέτρων πρόληψης - θεραπείας - επανένταξης - καταστολής, όπου το κύριο βάρος να πέφτει στην πρόληψη. Η ΚΝΕ με όλες της τις δυνάμεις θα συνεισφέρει στη διαμόρφωση ενός μαχητικού κινήματος στη νεολαία ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, σε όλες τις "θεωρίες" κάθε τεχνητής φυγής. Θα συνεισφέρουμε στη διαμόρφωση και προβολή θετικών - αγωνιστικών προτύπων, μέσα από τον καθημερινό αγώνα της νεολαίας για τα δικαιώματά της. Θετικών - αγωνιστικών προτύπων που αποτελούν φραγμό σε κάθε ναρκωτική ουσία, στη "φυγή" για ψεύτικους "παραδείσους"".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάση ζωής ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά (2019-09-12 00:00:00.0)
Με αφορμή την εκδήλωση στο Σύνταγμα για τη διάδοση των ναρκωτικών (2015-05-08 00:00:00.0)
Μη «ναρκώνεις» το μυαλό και τη ζωή σου! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά (2012-01-24 00:00:00.0)
Δυο... άσχετες καμπύλες! (2007-06-24 00:00:00.0)
Χωρίς πρόληψη υπονομεύεται το μέλλον (2000-03-09 00:00:00.0)
Αγωνιστική και ανυπότακτη στάση ζωής (1998-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ