Τετάρτη 26 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΜΤΣ
Νεκρή από ηλεκτροπληξία

Η κακή συντήρηση των ανελκυστήρων στο ΝΙΜΤΣ - κάτι που δυστυχώς ισχύει για όλα τα νοσοκομεία - στοίχισε χτες τη ζωή μιας εργαζόμενης. Η 42χρονη τραπεζοκόμος και μητέρα τριών παιδιών Δήμητρα Δρακά βρήκε τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία καθώς έμπαινε στο ασανσέρ.

Σημειώνεται ότι το ΝΙΜΤΣ, στις 28.5.1996 κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου "για την οργάνωση του ΕΣΥ", είχε αναφερθεί από τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας, Αν. Πεπονή, ως παράδειγμα καλής διαχείρισης που είχε παρουσιάσει πλεόνασμα.

Το περιστατικό συνέβη στις 11.30 π.μ. στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου, όταν η τραπεζοκόμος άρχισε να μοιράζει το φαγητό στους ασθενείς. Κάλεσε το ασανσέρ, και μόλις σταμάτησε, άνοιξε την πόρτα. Πριν προλάβει να κάνει δεύτερο βήμα ο θάλαμος ξεκίνησε και η 42χρονη σφηνώθηκε κάτω από το θάλαμο. Κατά λάθος ακούμπησε τα σύρματα και το ρεύμα την "τίναξε". Συνάδελφοί της που ήταν μπροστά στο συμβάν κατάφεραν μετά από μεγάλη προσπάθεια να την απεγκλωβίσουν, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που φώναζαν: "Επρεπε να γίνει ατύχημα για να φωνάξουν συντηρητή". Αμέσως μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου εξέπνευσε στη 1 μ.μ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΝΙΜΤΣ, διατάχθηκε ένορκη προανάκριση για την εξακρίβωση των συνθηκών του δυστυχήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ