Τετάρτη 26 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καμπάνια αλληλεγγύης στους μαθητές της Κούβας

Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

Μήνυμα σε όλους τους νέους και τις νέες της Ελλάδας "να αντισταθούν στην όλο και αυξανόμενη επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, να συμπαρασταθούν στον αγωνιζόμενο λαό της Κούβας, που κάτω από βαριές και αντίξοες συνθήκες δίνει τη δική του μάχη, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα να καθορίζει τις τύχες του, υπερασπίζοντας την Επανάστασή του και τον Σοσιαλισμό", στέλνει το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, που αποφάσισε να διοργανώσει τρίμηνη καμπάνια αλληλεγγύης στους μαθητές της Κούβας.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι "ο συνεχιζόμενος, για χρόνια τώρα, ιμπεριαλιστικός αποκλεισμός από τις ΗΠΑ, με τις συνέπειες που έχει στη ζωή των ανθρώπων στην Κούβα, καθιστά την επιθετική μας απάντηση επιτακτική και αναγκαία, ως ελάχιστο χρέος διεθνιστικής αλληλεγγύης, σε καιρούς που η ιστορική της αξία δυσφημείται από πολλούς.

Η διεθνιστική δράση της ΚΝΕ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φυσιογνωμίας της και της πολιτικής της, στηριζόμενη στις αρχές του ΚΚΕ, τον προλεταριακό διεθνισμό. Η συγκεκριμένη καμπάνια δένει δημιουργικά με την υπόλοιπη δράση της ΚΝΕ στα διάφορα μέτωπα της καθημερινής της δράσης, ιδιαίτερα με αυτό της Ειρήνης στα Βαλκάνια ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή".

Το ΚΣ της ΚΝΕ, με σύνθημα "ο ιμπεριαλισμός δεν είναι παντοδύναμος",καλεί τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, "να πάρουν ενεργά μέρος στην καμπάνια αυτή, καλεί χιλιάδες νέους που δε συμβιβάζονται με την ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, να συμβάλουν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία της, καταγγέλλοντας τον ιμπεριαλισμό και τα σχέδια του στον κόσμο".

Η πρωτοβουλία της ΚΝΕ, που θα διαρκέσει από τον Ιούλη ως τον Σεπτέμβρη, είναι ενταγμένη στην καλοκαιρινή προφεστιβαλική δραστηριότητα της Οργάνωσης και θα απλωθεί μέσα από δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με συλλογή σχολικών ειδών (τετράδια, μολύβια, στυλό κτλ.), αλλά και χρημάτων ως συμβολική ενίσχυση σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Για το σκοπό αυτό θα ανοίξει και ειδικός τραπεζικός λογαριασμός στο άμεσο διάστημα.

Το πανηγυρικό κλείσιμο της καμπάνιας θα γίνει στο κεντρικό 4ήμερο του 22ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ - "Οδηγητή", με την παρουσία πολυμελούς αντιπροσωπείας, που έχει προσκληθεί από την Κούβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ