Τρίτη 9 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΟΦΙΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ
"ευρωπαϊκά" - "εκσυγχρονιστικά"

ΚΚΕ: Προάγγελος επίθεσης ενάντια στα λαϊκά εισοδήματα. Απαιτείται ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Αντιλαϊκά μέτρα, ίσως και μέσα στο καλοκαίρι

Νέα, περισσότερο σκληρά οικονομικά μέτρα απαιτεί το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την ελληνική κυβέρνηση. Το ΕΚΟΦΙΝ συνιστά ουσιαστικά νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για τους μισθωτούς, περικοπές κοινωνικών δαπανών, την επιτάχυνση των διαδικασιών εκποίησης των επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την προετοιμασία ακόμα πιο αντιλαϊκού προϋπολογισμού για το 1997.

Τη στιγμή, κατά την οποία γίνονται οι "συστάσεις" προς την κυβέρνηση και μάλιστα με ειδική αναφορά στη σημασία του επόμενου χρόνου,τα οικονομικά επιτελεία της κυβέρνησης ευθυγραμμίζονται ακόμα περισσότερο με τις αντιλαϊκές και "εκσυγχρονιστικές" απαιτήσεις.

Χτες, ο υπουργός Οικονομικών, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κ. Σημίτη, επικαλούμενος τις δυσκολίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά το δεύτερο εξάμηνο, προανάγγειλε ουσιαστικά τα κυβερνητικά σχέδια για την επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων, στην κατεύθυνση που απαίτησαν την επομένη κιόλας του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ οι μεγαλοβιομήχανοι.

Οι υπουργικές δηλώσεις αποτελούν "προάγγελο για νέα επίθεση εναντίον των λαϊκών εισοδημάτων", καταγγέλλει το ΚΚΕ και καλεί τους εργαζόμενους σε "επαγρύπνηση και ετοιμότητα, για να αποκρούσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία η κυβέρνηση, ίσως, δε διστάσει να προωθήσει μέσα στο καλοκαίρι".


ΣΕΛ.  3,   17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ