Τρίτη 9 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απολογείται αύριο ο παιδοκτόνος

Το πρόσωπό του ο παιδοκτόνος, Απ. Κοσμάς, το είχε διαρκώς κρυμμένο μέσα στα χέρια του, το βλέμμα θολό και απλανές, συνειδητοποιώντας, συγχρόνως, το αποτρόπαιο και στυγερό έγκλημα που διέπραξε, σκοτώνοντας με τα ίδια του τα χέρια τον 27χρονο γιο του Βαγγέλη Κοσμά, που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα. Εναντίον του Απ. Κοσμά, ασκήθηκε χτες ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοχρησία και περιύβριση νεκρού. Ο δράστης παραπέμφθηκε στην 3η ειδική ανακρίτρια και θα απολογηθεί αύριο το πρωί, καθώς έγινε δεκτό το αίτημά να πάρει προθεσμία δύο μέρες για να απολογηθεί. Ο Απ. Κοσμάς σκότωσε το παιδί του στο σπίτι του στην Κηφισιά και στη συνέχεια μετέφερε το πτώμα στον Κάλαμο για να το κρύψει.

"Φέρεσθε ότι έχετε διαπράξει μια αποτρόπαιη πράξη", του είπε ο εισαγγελέας Ποινικής Αγωγής Χρ. Μαρκογιαννάκης.Ο Απ. Κοσμάς δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη και ο εισαγγελέας συνέχισε: "Ολα αυτά που ισχυρίζεστε, μπορεί να δικαιολογήσουν την πρώτη πράξη σας. Αλλά εσείς κάψατε και τεμαχίσατε το σπλάχνο σας. Μπορείτε να σκεφτείτε ανθρώπινα αυτή την πράξη σας; Δεν είχατε το σθένος και τον ανδρισμό να ομολογήσετε την πράξη σας και προσπαθήσατε να αποκρύψετε το πτώμα".

Τότε, μόνο ο δράστης κατόρθωσε να ψελλίσει: "Εφτά χρόνια υποφέραμε όλη η οικογένεια".

Και προχτές στο Αστυνομικό Τμήμα Καπανδριτίου όπου οδήγησαν τον δράστη μετά τη σύλληψή του, όταν η γυναίκα του συγκλονισμένη τον ρώτησε "γιατί έφτασε ως εκεί..", αυτός απάντησε συντετριμμένος: "Αν δεν το έκανα εγώ, θα το έκανε κάποιος άλλος".

Στο προαύλιο των δικαστηρίων χτες ο μικρότερος γιος του δράστη και συγγενείς του δεν επιδοκίμασαν την πράξη του, ωστόσο του συμπαραστέκονταν. Ενας συγγενής του, ο Στ. Κακαβούλας, είπε στους δημοσιογράφους ότι το θύμα ήταν μια "κινούμενη χειροβομβίδα", έπασχε από μανιώδη σχιζοφρένεια και ήταν επικίνδυνος για όλη την οικογένεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ