Τρίτη 9 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με κέφι και ζωντάνια

Μια γιορτή στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο "κτήμα του Καραγκιόζη" στην Επανωμή, όπου τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ έγιναν μια μεγάλη συντροφιά, χόρεψαν, τραγούδησαν, χωρίς όμως να ξεχνούν λεπτό γιατί βρίσκονταν εκεί. Μια γιορτή αφιερωμένη στη ζωή, την οποία οι Κνίτες αγαπούν και το αποδεικνύουν καθημερινά ενάντια στα σχέδια εκείνων που θέλουν τους νέους κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Λ. Μπάμπα,γραμματέα της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, που "φιλοξένησε" φέτος τους κατασκηνωτές της ειρήνης και το χαιρετισμό του δημάρχου Επανωμής Γ. Οικονομίδη.Ο δήμαρχος Επανωμής, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, τόνισε: "Εμείς στην Επανωμή θεωρούμε μεγάλη τιμή που αυτή η διοργάνωση γίνεται στο δικό μας χώρο. Η σημερινή μας συνάντηση δείχνει την προσπάθεια των νέων να ασχοληθούν με πράγματα τα οποία απευχόμαστε και φοβόμαστε. Τις μάστιγες της κοινωνίας. Δείχνει την προσπάθεια των νέων να τονώσουν τις μεγάλες αξίες που έχουν ατονήσει στην κοινωνία μας. Πιστεύουμε ότι αν μιμηθούν το παράδειγμα της ΚΝΕ και οι νεολαίες των άλλων πολιτικών κομμάτων, τότε θα κάνουμε ένα βήμα. Θα συμβάλουμε στο να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, αρμονικά, αποδοτικά για ένα καλύτερο αύριο".

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τους λατινοαμερικάνικους ρυθμούς του συγκροτήματος "Aroma Caribe", που κυριολεκτικά ξεσήκωσε το νεανικό κοινό και άναψε το γλέντι. Πιασμένοι χέρι χέρι σε μια ανθρώπινη αλυσίδα οι κνίτες και οι φίλοι της Οργάνωσης ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα του τραγουδιστή που προέτρεπε να "χορεύουμε στο δρόμο για την ελευθερία" και έδειξαν τις πολύ καλές επιδόσεις τους στους λατινοαμερικάνικους χορούς. Ανάμεσα στα τραγούδια παρεμβάλλονταν συνεχώς τα συνθήματα "ΚΝΕ δυνατή, πρωτοπόρα μαζική", "Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός".

Στη συνέχεια πήρε το μικρόφωνο το μουσικό συγκρότημα της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη Θεσσαλονίκης" που ερμήνευσε ελληνικά πολιτικά - και όχι μόνο - τραγούδια, τα οποία εκατοντάδες στόματα επαναλάμβαναν, ενώ τα κόκκινα λάβαρα κουνιόντουσαν ρυθμικά και φωτοβολίδες κοκκίνιζαν τον ουρανό. Το πρόγραμμα έκλεισε με το συγκρότημα "Ειδικές Δυνάμεις", που ερμήνευσε ελληνικά και ξένα τραγούδια. Η συναυλία πήρε τη μορφή διαλόγου ανάμεσα στους ερμηνευτές και το κοινό: "Του 'παν θα βάλεις το χακί" ακουγόταν από τα μεγάφωνα, "κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία" απαντούσε το κοινό και οι φωνές ενώθηκαν για να τραγουδήσουν "παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους". Το κέφι συνεχίστηκε μέχρι τελικής πτώσης του κοινού, αλλά και των μελών του συγκροτήματος, που όπως φάνηκε δεν τους έκανε καρδιά να σταματήσουν.

Νωρίς το βράδυ το πρόγραμμα τέλειωσε, όμως οι χοροί, τα τραγούδια και τα συνθήματα δε σταμάτησαν. Μια πρωτοφανής παρέα περισσότερων από 1.500 άτομα όλο το βράδυ έδωσε "μαθήματα" διασκέδασης και συντροφικότητας μακριά, πολύ μακριά, από την υποκουλτούρα, τον εφησυχασμό και την "κονσερβοποιημένη" ψυχαγωγία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νεανικά σχήματα (2004-09-17 00:00:00.0)
Φεστιβάλ της μαχόμενης νιότης (2001-09-18 00:00:00.0)
Γιορτή της μαχόμενης νεολαίας (2001-09-15 00:00:00.0)
Πανηγύρι της νιότης στην Επανωμή (1996-07-07 00:00:00.0)
"Νεανική επίθεση ειρήνης" στην Επανωμή Θεσσαλονίκης (1996-06-30 00:00:00.0)
Η Θεσσαλονίκη δε θα γίνει ορμητήριο ιμπεριαλιστών (1996-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ