Τρίτη 9 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ
Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 7 μ.μ. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για εμπαιγμό και διεκδικούν λύσεις στα οξυμένα οικονομικά και θεσμικά προβλήματά τους

Παρά τις αφόρητες κλιματολογικές συνθήκες και τις περιρρέουσες πληροφορίες ότι κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο, χιλιάδες αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα στις 7 μ.μ. στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, δέκα μήνες μετά την περσινή αντίστοιχη κινητοποίησή τους. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου χτες, οι συνδικαλιστές των τριών κλάδων των Σωμάτων Ασφαλείας κατέστησαν σαφές ότι είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν λύσεις στα άλυτα προβλήματά τους, χρησιμοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα.

"Οσοι νομίζουν ότι επειδή δεν μπορούμε να απεργήσουμε, μπορούν εκείνοι να μας θεωρούν ζώα, κάνουν μεγάλο λάθος", είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Λεόντιος.Υπάρχουν συνέχισε κι άλλες μορφές πάλης και πρέπει να το καταλάβουν. Αν δεν το καταλάβουν, τους προειδοποιούμε ότι θα έχουμε και θερμό χειμώνα. Εχουμε ακούσει πολλά "μπράβο" και χειροκροτήματα. Μας βραβεύουν, αλλά σε ό,τι αφορά τα μισθολογικά μάς θεωρούν πολίτες β κατηγορίας.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Λιμενικού Σώματος Γιώργος Μελλάς ανακοίνωσε ότι οι λιμενικοί θα συμμετέχουν σε κάθε κινητοποίηση των υπολοίπων συναδέλφων τους, διότι αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα (χαμηλοί μισθοί, αυθαίρετες μεταθέσεις, έλλειψη προσωπικού - υπάρχουν 2.000 κενές οργανικές θέσεις, όπως και στην Πυροσβεστική κτλ.).

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημήτρης Κυριαζίδης αναφέρθηκε κι αυτός στις ανακολουθίες λόγων και έργων της κυβέρνησης και έφερε σαν παράδειγμα την περίπτωση της συζύγου του αστυνομικού Γιώργου Σώκου,που έχασε το φως και την ακοή του σε τρομοκρατική επίθεση του ΕΛΑ. Ο ίδιος έμεινε ανάπηρος, ενώ η σύζυγός του για να ζήσει τα δυο ανήλικα παιδιά τους εκλιπαρεί για να βρει μια οποιαδήποτε απασχόληση. "Ο συνάδελφός μας, είπε χαρακτηριστικά, έφτασε στο σημείο να λέει ότι ήταν προτιμότερο να έχει σκοτωθεί, γιατί τότε η σύζυγός του θα έπαιρνε μεγαλύτερη σύνταξη"!

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηλίας Βλαχογιάννης διαμαρτυρήθηκε διότι η κυβέρνηση ακολουθεί, όπως είπε, παρελκυστική πολιτική. "Η φωνή απόγνωσης μας υποχρεώνει να είμαστε όλοι παρόντες", είπε. Σχολιάζοντας δε την ανακοίνωση ορισμένων μελών του ΔΣ της Ενωσης Αξιωματικών, οι οποίοι διαχώρισαν τη θέση τους από τη σημερινή κινητοποίηση, ζητώντας να δοθεί νέα πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση, είπε ότι αιφνιδιάστηκε, καθώς οι συγκεκριμένοι συνάδελφοί του εξελέγησαν την περασμένη βδομάδα και στο συνέδριο, ενώ ήταν γνωστή η απόφαση για την κινητοποίηση και δεν αποκάλυψαν τις προθέσεις τους...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση για τις εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων (2018-09-26 00:00:00.0)
Κινητοποίηση χτες στον Πειραιά (2010-06-09 00:00:00.0)
«Οχι» στην ενίσχυση της καταστολής (2007-01-18 00:00:00.0)
Ενστολη διαμαρτυρία (2003-07-24 00:00:00.0)
Ζητούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (2002-11-22 00:00:00.0)
Βγήκαν στο δρόμο (1997-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ