Τρίτη 9 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αρόμα Καρίμπε"

Το συγκρότημα "Αρόμα Καρίμπε", που ξεσήκωσε τους νέους το βράδυ του Σαββάτου με λατινοαμερικάνικα τραγούδια, έχει μία αποκλειστικότητα σε ό,τι αφορά τη σύνθεσή του. Τρία μέλη του συγκροτήματος προέρχονται από χώρες οι λαοί των οποίων ξέρουν καλά τι θα πει ιμπεριαλισμός σε κάθε μορφή του, έχουν γνωρίσει καλά τι θα πει πόλεμος και είχαν ένα λόγο παραπάνω να έρθουν και να ενώσουν τις φωνές τους με τα παιδιά της ΚΝΕ.

Ο Ροντρίγκο είναι από τη Νικαράγουα - "Νικαράγουα λίμπρε" (ελεύθερη Νικαράγουα) όπως λέει. Σχολιάζοντας το κάλεσμα του Χουάν να χορέψουμε στο δρόμο για την ελευθερία, ξεσπάει: "Εμείς όχι μόνο χορεύουμε, τα πάντα κάνουμε να δείξουμε στους Αμερικανούς και τους ιμπεριαλιστές ότι είμαστε ένας λαός που θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι, με οποιονδήποτε τρόπο. Είμαι κι εγώ "σαντινίστας" και θαυμάζω την ΚΝΕ και αγαπάω τις ιδέες που αντιπροσωπεύει". "Θα ήταν όμορφο όλοι οι νέοι να ασχολούνταν με τέτοια πράγματα, δηλαδή όχι με ναρκωτικά και "τέκνο" και διάφορα πράγματα που το μοναδικό που κάνουν είναι να αποβλακώνουν. Να καταλαβαίνουν ότι η αξία της ζωής δεν είναι να τρελαίνεσαι αλλά να αγωνίζεσαι για κάποιο σκοπό", καταλήγει.

Το πανό πίσω από τη σκηνή έγραφε: "Η Θεσσαλονίκη δε θα γίνει ορμητήριο των ιμπεριαλιστών" και ο Αλεξ Γιασίμοβιτς, ο σαξοφωνίστας του γκρουπ, από το Βελιγράδι, είχε κάτι να πει πάνω σε αυτό. "Ο ιμπεριαλισμός διέλυσε τη χώρα μου και γι' αυτό είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, μπροστά σε αυτούς τους όμορφους, νέους ανθρώπους, που είναι πολύ σημαντικοί. Εγώ γεννήθηκα στη Γιουγκοσλαβία και αυτή είναι η χώρα μου και όχι η Σερβία. Ξέρω ότι ο ιμπεριαλισμός είναι ένοχος για πολλά νεκρά παιδιά, για παιδιά που θα αναγκαστούν να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους χωρίς γονείς. Αυτό συνέβη στη χώρα μου, σε πολλές χώρες, στη Νικαράγουα, τη χώρα του αδελφού μου Ροντρίγκο και δε θέλω να συμβεί και εδώ που είναι κοντά στη γειτονιά μου".

"Τα τραγούδια αυτά βγαίνουν από την ψυχή μας", είπε στο "Ρ" ο Χουάν Μπομπάριος."Εκφράζουμε τον πόνο μας, θέλουμε να πολεμήσουμε την αλυσίδα που μας δένει. Το τραγούδι "μουέβε τε" αυτό ακριβώς λέει και τα περισσότερα κομμάτια μας έχουν στίχους επαναστατικούς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ