Πέμπτη 27 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Θεσσαλονίκη δε θα γίνει ορμητήριο ιμπεριαλιστών

Στις 6 και 7 Ιούλη στην παραλία της Επανωμής η 5η Πανελλαδική Συνάντηση Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΚΝΕ. Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της

Πέντε χρόνια πέρασαν από την πρώτη "Νεανική Επίθεση Ειρήνης" της ΚΝΕ στις Πρέσπες,τον Ιούλη του '92. Εκεί, στο τριεθνές σημείο, που συνορεύουν Ελλάδα, Γιουγκοσλαβία και Αλβανία, χιλιάδες νέοι ένωσαν τα χέρια τους και δημιούργησαν τη δική τους ανθρώπινη αλυσίδα ειρήνης, διεκδικώντας να σταματήσει το αιματοκύλισμα των λαών των Βαλκανίων και οι ξένες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά οι εξελίξεις στην περιοχή κάνουν ακόμη πιο άμεση την ανάγκη για ισχυρή αντιιμπεριαλιστική δράση και η ΚΝΕ συνεχίζει να πρωτοστατεί στην προσπάθεια αφύπνισης και δράσης της νεολαίας.

Το φετινό αγωνιστικό ραντεβού των νέων όλης της Ελλάδας, η 5η Πανελλαδική Συνάντηση Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΚΝΕ ορίστηκε για τις 6 και 7 Ιούλη στην παραλία της Επανωμής στη Θεσσαλονίκη.Προηγήθηκαν οι πετυχημένες πανελλαδικές συναντήσεις στο Ακτιο των ΑΒΑΚΣ, στη Λάρισα των ΝΑΤΟικών στρατηγείων και στον Αραξο των αμερικανικών πυρηνικών.

Η επιλογή της Θεσσαλονίκης δεν είναι τυχαία. Ο ρόλος που της επιφυλάσσουν στα σχέδιά τους οι ιμπεριαλιστές, είναι ο λόγος που η φετινή συνάντηση θα γίνει στην περιοχή. Για να στείλουν οι χιλιάδες νέοι της χώρας μας ξεκάθαρα το μήνυμα, πως η Θεσσαλονίκη των αγωνιστικών παραδόσεων, της πολύχρονης ειρηνικής συμβίωσης και συνεργασίας με τους γειτονικούς λαούς, δεν πρέπει να μετατραπεί σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικής οικονομικής διείσδυσης στα Βαλκάνια. Πως οι νέοι και ο λαός της Θεσσαλονίκης δε θα δεχτούν να γίνει ο τόπος τους έδρα της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ.

Το μήνυμα πρέπει να φτάσει παντού και το κάλεσμα της ΚΝΕ σε κάθε νέο. Σ' αυτή την κατεύθυνση οι Κνίτες και οι Κνίτισσες της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Ελλάδας δουλεύουν πυρετωδώς για την προπαγάνδιση και την προετοιμασία της συνάντησης. Εξορμήσεις στα πανεπιστήμια, στους χώρους δουλιάς, στα στέκια νεολαίας, γίνονται καθημερινά και θα πυκνώνουν όσο πλησιάζει η μέρα. Αφισοκολλήσεις ξεκίνησαν σε κάθε γειτονιά της Θεσσαλονίκης, αεροπανό στήθηκαν στα κεντρικά σημεία των Δήμων και στις εισόδους της πόλης. Ενώ την επόμενη βδομάδα τα μέλη της ΚΝΕ θα ξεκινήσουν τη διαμόρφωση του χώρου που θα φιλοξενήσει τους χιλιάδες συντρόφους και φίλους απ' όλη την Ελλάδα.

Το "Κτήμα του Καραγκιόζη", όπως λέγεται το σημείο της Επανωμής που θα κατασκηνώσουν για δύο μέρες οι νέοι αγωνιστές της Ειρήνης, θα ντυθεί στα κόκκινα, το χρώμα της νιότης και του αγώνα. Θα στηθούν οι σκηνές και η εξέδρα που θα πραγματοποιηθούν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θα προετοιμαστούν οι χώροι για τις αθλητικές διοργανώσεις. Περισσότερο αναβαθμισμένο το φετινό πρόγραμμα του Διήμερου θα περιλαμβάνει, θεατρική παράσταση από το σχήμα της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη",μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, συναυλία με τις "Ειδικές Δυνάμεις" και λατινοαμερικάνικη βραδιά με το συγκρότημα "AROMA CARRIBE".

Το πρωί της Κυριακής οι νέοι θα αναχωρήσουν από την κατασκήνωση της Επανωμής για τη Θεσσαλονίκη. Στις 12 το μεσημέρι θα φτάσουν στην Πλατεία Σιντριβανιού, απ' όπου θα ξεκινήσει η μεγάλη πορεία στο κέντρο της πόλης.Η πορεία θα καταλήξει έξω από το Αμερικανικό Προξενείο. Εκεί στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση θα μιλήσει ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός.Η διήμερη νεανική συνάντηση θα λήξει με συναυλία από το συγκρότημα της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ