Πέμπτη 27 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέθανε από ναρκωτικά στα δεκαεφτά

Η υπόθεση των ναρκωτικών είναι υπόθεση όλων, τονίζει η Θεραπευτική Κοινότητα "Στροφή" και καλεί στις εκδηλώσεις που γίνονται με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών

Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών χτες, και ένας ακόμα 17χρονος έπεσε θύμα του "λευκού θανάτου". Ο Θωμάς Τσίτσικας μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση από το σπίτι του στο Α. Καλαμάκι (Μεσολογγίου 80), στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δίπλα του βρέθηκαν σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Η Θεραπευτική Κοινότητα "Στροφή",με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η κοινότητα έχει διανύσει μια οχτάχρονη πορεία δημιουργικής προσπάθειας και αγώνα ενάντια στην εξάρτηση από τα ναρκωτικά και σε κάθε είδους εξάρτηση, που υπονομεύει την ίδια τη ζωή, και μεταφέρει αισιόδοξα μηνύματα για μια ζωή με ποιότητα και νόημα, συμμετέχοντας σε μια σειρά από εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών.

Η "Στροφή" σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει στις 27 Ιούνη και ώρα 19.00 αγώνα μπάσκετ στο ανοιχτό γήπεδο Κονίστρα (περιφερειακός Φιλοπάππου - Κυμαίων και Δημοφώντος). Ο αγώνας θα γίνει ανάμεσα στους μαθητές του 14ου Λυκείου Αθηνών.

Επίσης, στις 30 Ιούνη και ώρα 20.00, τα μέλη της κοινότητας θα πάρουν μέρος στις ανθρωπιστικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Καλλιτέχνες Χωρίς Σύνορα, στο Γκάζι, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του ΟΗΕ. Σε αυτές τις εκδηλώσεις η "Στροφή" θα συμμετάσχει με την κινητή μονάδα ενημέρωσης της κοινότητας, η οποία πλαισιωμένη από θεραπευτικό προσωπικό και μέλη θα δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να συζητήσει για το πρόβλημα των ναρκωτικών και να ενημερωθεί για τις προτάσεις της κοινότητας.

Επίσης, στην εκδήλωση θα γίνει έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας των ομάδων των παιδιών που λειτουργούν στην κοινότητα, καθώς και προβολή βίντεο και σλάιντ από τις δραστηριότητες της "Στροφής".

Το πρόγραμμα της "Στροφής" απευθύνεται σε εφήβους χρήστες (13 - 21 χρονών) και στις οικογένειές τους. "Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι υπόθεση όλων μας και η ενεργός συμβολή σας μπορεί να κάνει μια κατάσταση διαφορετική", τονίζει η κοινότητα σε μια πρόσκλησή της προς όλους τους πολίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ