Πέμπτη 27 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δε θα τους περάσει

Πυκνώνουν οι απόπειρες φίμωσης κάθε φωνής, που κινείται εκτός του κατεστημένου κύκλου των διαφόρων παρατρεχάμενων των καναλιών, κάθε φωνής που επιμένει να αντιστέκεται. Αυτοί, που προς το παρόν κατέχουν "το μαχαίρι και το πεπόνι", επικαλούνται την ανάγκη να διατηρηθεί η πόλη καθαρή - κουβέντα, όμως, δεν κάνουν για το νέφος του "πολιτισμού" τους.

Στην αρχή, ήταν μόνο ένας συστηματικός αποκλεισμός του ΚΚΕ από τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ενας αποκλεισμός, μέσα από τον οποίο γρήγορα επιβεβαιώθηκε το γνωστό, πως όταν χτυπούν τους κομμουνιστές θα 'ρθει η ώρα και για άλλους. Η συγκυριακή αδυναμία του μαζικού λαϊκού κινήματος να τσακίσει τέτοια φαινόμενα στη ρίζα τους, αποθράσυνε κι άλλους εκτός από τους μεγαλοκαναλάρχες. Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε την απαγόρευση των διαδηλώσεων και αρνείται να παραχωρήσει στην ΚΝΕ δημόσιους χώρους, για την οργάνωση εκδηλώσεων. Ο Δήμος Καισαριανής χαρακτηρίζει την ανάρτηση αεροπανό "αυθαιρεσία" και προειδοποιεί, ότι τα συνεργεία του δήμου θα "επιλαμβάνονται" του θέματος. Ο δήμαρχος Πειραιά το έχει κάνει ήδη πράξη. Η κυβέρνηση και μαζί της, τόσο η ΝΔκαι η Πολιτική Ανοιξη, όσο και ο "ΣΥΝ", τα ευλόγησαν με το γνωστό νομοσχέδιο, για τα οικονομικά των κομμάτων.

Αμεσα, πρέπει να μπει ένα φρένο σε όλη αυτή την αυθαιρεσία και τα αντιδημοκρατικά μέτρα. Πιο αποφασιστικά να σηκωθεί φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας, πριν είναι αργά. Για να μπορεί ν' ακούγεται κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ