Πέμπτη 27 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ
Κοινή συγκέντρωση και πορεία στις 9 Ιούλη

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την επίλυση των οικονομικών και θεσμικών τους αιτημάτων. Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ εξέφρασε χτες ο Ορέστης Κολοζώφ σε εκπροσώπους των αστυνομικών

Κοινή συγκέντρωση στο Παναθηναϊκό στάδιο και πορεία στη Βουλή, αμέσως μετά τη συγκέντρωση που έχουν εξαγγείλει για τις 9 Ιούλη, αποφάσισαν, σε σύσκεψη που έγινε την Τρίτη το βράδυ στην Αθήνα, τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων,της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Λιμενικού Σώματος.Η συμμετοχή των αξιωματικών της Αστυνομίας, θεωρείται επίσης βέβαιη, αλλά η απόφασή τους αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα, μετά την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας τους.

Η κοινή εμφάνιση του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως επισημάνθηκε στο "Ρ", "δεν εκπορεύεται μόνο από τα κοινά προβλήματα στο χώρο αυτό, αλλά επιβάλλεται και από την ανάγκη οικοδόμησης πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης. Αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες θα κατέβουν στο δρόμο ένστολοι μέσα στο κατακαλόκαιρο και σε μια περίοδο αδειών, αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την επίλυση των οικονομικών και θεσμικών τους αιτημάτων".

Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Ενωσης Αστυνομικών Αττικής, στα πλαίσια των ενημερωτικών τους επαφών με τα πολιτικά κόμματα, συναντήθηκαν χτες στον Περισσό με τον Ορέστη Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ της ΚΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος και τον Νίκο Τσιούνη,υπεύθυνο του Τμήματος της ΚΕ για τα Σώματα Ασφαλείας.

Η Ομοσπονδία έχει ήδη 20.000 ενεργά μέλη, τα οποία αναμένουν από τους εκπροσώπους τους να παίξουν, όπως ομολογούν οι ίδιοι, το ρόλο που τους αρμόζει, ως γνήσιοι συνδικαλιστές και όχι ως άκριτοι φορείς των αποφάσεων της εκάστοτε φυσικής ηγεσίας.

Τα εμπόδια που συναντούν στη συνδικαλιστική τους δράση και γενικότερα τα φλέγοντα προβλήματα του αστυνομικού προσωπικού ανέπτυξαν στους εκπροσώπους του ΚΚΕ ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Δ. Κυριαζίδης,ο γενικός γραμματέας Θ. Μαγουλάς και ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Γ. Μακρής με τον γραμματέα του σωματείου Π. Σπηλιώπουλο.Οι συνδικαλιστές επισήμαναν ότι παρατηρούνται επικίνδυνα κρούσματα παρεμπόδισης της λειτουργίας των σωματείων κατά παράβαση του σχετικού νόμου 2265/95, ενώ η ίδια η φυσική και πολιτική ηγεσία τους αντιμετωπίζει, όπως είπαν, σαν διακοσμητικό στοιχείο. Οι συνδικαλιστές ζητούν από τους προϊσταμένους τους, στα πλαίσια του διαλόγου για μια σειρά ζητήματα, να λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις τους προς όφελος του προσωπικού και της ίδιας της υπηρεσίας.

Οι συνδικαλιστές εξέφρασαν την επιθυμία τους να αναπτύξουν σχέσεις με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ αναφερόμενοι στη σχέση τους με την ΑΔΕΔΥ επισήμαναν ότι το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας πρέπει να αποκτήσει ουσιαστική σύνδεση με το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να τροποποιηθεί ο Ν. 2265, ο οποίος είναι απαγορευτικός.

Ο Ορέστης Κολοζώφ έδειξε κατανόηση για τα προβλήματα που τέθηκαν και διαβεβαίωσε τους αστυνομικούς ότι το ΚΚΕ συμπαρίσταται στον αγώνα τους και ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων του θα προσπαθήσει να προβάλει τα δίκαια αιτήματά τους.

"Τα ζητήματα που τέθηκαν, δήλωσε στο "Ρ" ο Ορέστης Κολοζώφ, έχουν ιδιαίτερη σοβαρότητα διότι αφορούν τη λειτουργία του ίδιου του θεσμού των συνδικάτων μέσα στην Αστυνομία. Επίσης συζητήθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και τις συνθήκες εργασίας τους. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να βρει έναν τρόπο να συνδεθεί με την ΑΔΕΔΥ, έτσι ώστε να ενταχθεί σε ένα πλαίσιο, στο οποίο εντάσσονται όλες οι πολιτικές υπηρεσίες. Πιστεύουμε ότι πρέπει να επανεξεταστεί ο χαρακτήρας της Αστυνομίας, διότι πρόκειται για μια υπηρεσία που αφορά τους πολίτες και δεν πρέπει να έχει στρατιωτικό χαρακτήρα".

Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να συνεχίσουν την αλληλοενημέρωση για τα ζητήματα της Αστυνομίας αλλά και του συνδικαλιστικού κινήματος γενικότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ