Πέμπτη 27 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ
Να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες στην παραλία

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Σπ. Στριφτάρη

Το ζήτημα των αυθαιρέτων κατασκευών και την παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης της παραλίας του Αγίου Κοσμά σε ιδιώτη, φέρνουν, και πάλι, με ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού, Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ και Σπύρος Στριφτάρης.

Σε προηγούμενη σχετική ερώτησή τους, στις 2 Μάη 1996, οι βουλευτές του ΚΚΕ τόνιζαν - όπως άλλωστε είχε καταγγελθεί και από τον δήμαρχο Ελληνικού Κώστα Κορτζίδη - πως η εταιρία "ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ ΕΠΕ" προέβη σε αυθαίρετες κατασκευές επί της παραλίας. Με απάντησή τους στην ερώτηση αυτή, οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ, Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών πιστοποιούσαν και αποδέχονταν τις καταγγελίες, υπόσχονταν ταυτόχρονα ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιζόταν άμεσα. Απαντούσαν δε ότι το Πολεοδομικό Γραφείο Αργυρούπολης είχε ήδη συντάξει την έκθεση αυτοψίας και ότι θα εφαρμόζονταν τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία. "Σχετική εντολή - μας πληροφορούν οι βουλευτές του ΚΚΕ - είχε δοθεί και στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά, από τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα και να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία και διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου και την τήρηση των όρων παραχώρησης".

Ωστόσο, παρά τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υποσχέσεις, οι αυθαιρεσίες από την εταιρία συνεχίζονται. Ρωτούν, λοιπόν, οι βουλευτές του ΚΚΕ τι μέτρα πάρθηκαν, ώστε να σταματήσουν οι αυθαίρετες παραβιάσεις από την εν λόγω εταιρία, πως και κάτω από ποιες συνθήκες μπορεί η συγκεκριμένη εταιρία να συνεχίζει μέχρι σήμερα τις αυθαιρεσίες και αν τελικά θα παρθούν μέτρα για να σταματήσει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Παράλληλα, οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν τον κίνδυνο, εξαιτίας των συνεχιζόμενων αυθαιρεσιών, να δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα, η παγίωση των οποίων αλλοιώνει τη χρήση της παραλιακής ζώνης και αναιρεί τους σκοπούς για τους οποίους παραχωρήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Γι' αυτό ζητούν να μάθουν ποιος είναι ο οριστικός σχεδιασμός και οι μελέτες που εκπονούνται για τη συγκεκριμένη παραλία από τον Οργανισμό της Αθήνας και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ