Πέμπτη 27 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαράδεκτα φαινόμενα

Οι ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις και ενέργειες, που καλλιεργούνται αν δεν ενθαρρύνονται και από τη στάση της δημοτικής αρχής, έγιναν αντικείμενο συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο Ε Διαμέρισμα σχετικά με τους ασθενείς του ΕΪΤΖ, καθώς επίσης και τη δράση νεοφασιστών στο χώρο της Κυψέλης.

Η άρνηση του Διαμερισματικού Συμβουλίου του Ε Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων να δεχτεί τη δημιουργία οδοντιατρείου προς εξυπηρέτηση φορέων του ΕΪΤΖ, συγκεκριμένα η αντίδρασή του στις προθέσεις του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ) να δημιουργήσει οδοντιατρείο στο κτήμα της Βίλας Δρακόπουλου, συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης στο ΔΣ του Δήμου Αθηναίων.

Δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας τόνισαν ότι είναι απαράδεκτη αυτή η άρνηση και κάλεσαν τη δημοτική αρχή να επιληφθεί του θέματος. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος, Γ. Πιερουτσάκος,δεσμεύτηκε να γίνει συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς και το ΚΕΕΛ ώστε να λυθεί το θέμα.

Την ανάγκη να ξεδιαλύνει ο δήμος τις πλάνες για τη διάδοση του ΕΪΤΖ, επισήμανε ο Λεων. Αυδής, τονίζοντας ότι ο δήμος θα πρέπει να προχωρήσει στην εκτύπωση σχετικού ενημερωτικού φυλλαδίου. "Πρέπει να αποσυνδεθεί η αρρώστια από την υπαιτιότητα, πέραν του ότι ο άρρωστος δικαιούται αρωγής, ανεξάρτητα από το αν είναι ή δεν είναι υπαίτιος για την αρρώστια του", τόνισε ο ίδιος.

Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" έθεσε επίσης το θέμα των νεοφασιστικών συμμοριών, που επιτίθενται σε αλλοδαπούς και σε αριστερούς νέους και ασκούν τρομοκρατία. Ζήτησε από το δήμο να παρέμβει κατά των φασιστικών εκδηλώσεων. Ο δήμαρχος Δ. Αβραμόπουλος αρκέστηκε να δηλώσει ότι ο δήμος δεν έχει δυνατότητες αστυνομικής παρέμβασης, αλλά έχει δείξει τη σταθερή εμμονή του στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ