Τρίτη 9 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Η πλειοψηφία του ΔΣ πρέπει να αλλάξει τακτική

- Την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκαν στον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομορων Νομών και Νήσων Αιγαίου. Τι σηματοδοτούν τα αποτελέσματα των εκλογών για το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος των εμπόρων;

- Πιστεύω ότι οι εκλογές, που έγιναν στο σύλλογό μας, δίνουν ένα σήμα ότι ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται σε μεγάλα διλήμματα. Κι εμείς, ως "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων", θεωρούμε πως η διατήρηση των δυνάμεών μας στο ΔΣ είναι μια μεγάλη επιτυχία, λαμβάνοντας υπόψη την ολομέτωπη επίθεση που έκαναν, τόσο το ψηφοδέλτιο της ΝΔ υπό τον κύριο Δρακάτο, όσο και από την πλευρά των ΠΑΣΟΚικών δυνάμεων.

- Πώς εκτιμάτε τα επίπεδα της συμμετοχής των εμπόρων στις διαδικασίες και πώς ερμηνεύετε τα χαμηλά ποσοστά της;

- Η συμμετοχή στον εμπορικό σύλλογο των ψηφοφόρων δεν είναι ικανοποιητική. Κι αυτό αποτελεί μήνυμα δυσαρέσκειας και απογοήτευσης του εμπορικού κόσμου για την πορεία της πολιτικής του εμπορικού συλλόγου και ιδιαίτερα - και πρέπει να κάνουμε το διαχωρισμό - της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας. Διότι εμείς, ως αντιπολίτευση, πράξαμε και υποδείξαμε ό,τι το δυνατόν καλύτερο, πέρα από το χαρτοπόλεμο και το χάιδεμα των αυτιών, για να αντιδράσει ο εμπορικός κόσμος, αλλά και δυναμικότητα, γιατί αυτή η παρουσία του θα ήταν καταλυτική για την επίλυση πολλών προβλημάτων. Και πιστεύουμε ότι η νέα ηγεσία (παλαιά) του εμπορικού συλλόγου, αν θέλει να αξιοποιήσει τα μηνύματα του εμπορικού κόσμου και τις απογοητεύσεις του, θα πρέπει να αλλάξει τακτική και συμπεριφορά, αγκαλιάζοντας τα πραγματικά προβλήματα του εμπορικού κόσμου με περισσότερη αποφασιστικότητα και μελέτη σε βάθος και όχι επιφανειακά.

- Τι σημαίνουν για την "Αγωνιστική Συνεργασία" τα αποτελέσματα των εκλογών;

Για εμάς, την "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων", το ψηφοδέλτιο που διατήρησε τις δυνάμεις του και αύξησε σε ποσοστό, σημαίνει ανάληψη μεγαλύτερων υποχρεώσεων, προσπάθεια να πείσουμε και τους άλλους συναδέλφους ότι δεν είναι δυνατό να ακολουθήσουν την προηγούμενη τακτική απόρριψης των προτάσεων που κάναμε, και ότι θα πρέπει ο αγώνας που θα κάνουμε να συμπεριλάβει όλους τους χώρους του εμπορίου, της βιοτεχνίας και των επαγγελματιών. Διότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κοινά, τίποτα δε χωρίζει τους επαγγελματοβιοτέχνες από τους εμπόρους και τα άλλα κοινωνικά στρώματα, και έτσι πράξανε οι περισσότεροι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας στις κινητοποιήσεις τους, αγκαλιάζοντας τους αγρότες, τους εργάτες, τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες, διότι η οικονομική κρίση χτυπά όλους τους χώρους και μόνο κοινές προσπάθειες μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Ετσι, η προοπτική μας είναι να είμαστε πρωτοπόροι, πάντα μπροστάρηδες, αψηφώντας θυσίες και κόπους. Πιστεύουμε ότι όλοι θα καταλάβουν το μήνυμα αυτό που τους στέλνουμε.

Μ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ