Τρίτη 9 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με 13% η δημοπρασία ομολόγων

Ικανοποιητικό κρίθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το αποτέλεσμα της χτεσινής δημοπρασίας ομολόγων των ελληνικού δημοσίου, επταετούς διάρκειας, με αυριανή ημερομηνία έκδοσης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, υποβλήθηκαν προσφορές συνολικού ύψους 505,5 δισ. δραχμών, περίπου, έναντι ζητηθέντος ποσού 200 δισ. δρχ. Το υπουργείο Οικονομικών έκανε δεκτές προσφορές ίσες με το ύψος του δημοπρατηθέντος ποσού (200 δισ. δρχ.) με επιτόκια βάσης από 13% έως 13,145%,καθώς και 60 δισ. δρχ. μη ανταγωνιστικές προσφορές με το μέσο σταθμικό επιτόκιο βάσης 13,112%.

Οπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, "το αποτέλεσμα της δημοπρασίας κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό, καθώς τα επιτόκια που διαμόρφωσε η αγορά κινήθηκαν πτωτικά, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κίνηση του υπουργείου Οικονομικών για μείωση των επιτοκίων ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση".

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην έκδοση νέας σειράς εντόκων γραμματίων του δημοσίου, στις 17 του μήνα. Στη συγκεκριμένη έκδοση ή το αργότερο στην επόμενη έκδοση, στο τέλος του μήνα, αναμένεται να είναι μειωμένα τα επιτόκια, με τα οποία θα διατεθούν τα έντοκα γραμμάτια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ