Πέμπτη 11 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρελά νούμερα

Μόνο προκλητική για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας είναι η εικόνα που παρουσιάζουν μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες που τρύπωσαν - μέσα από διαδικασίες και σχέσεις που μόνο αυτοί γνωρίζουν από κοινού με τους διάφορους κυβερνητικούς αρμόδιους - στις κρατικές προμήθειες και τα έργα του δημοσίου.

Για παράδειγμα - εντελώς ενδεικτικά και χωρίς να αφορά τη δράση της συγκεκριμένης επιχείρησης - η εταιρία ΕΔΡΑΣΗ. Σύμφωνα με τον ισολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα, από το 1991 μέχρι και πέρσι, μέσα δηλαδή σε μια πενταετία, ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΕ το ενεργητικό της. Παράλληλα, υπερπενταπλασίασε τον κύκλο των εργασιών της. Εξασφάλισε καθαρά επίσημα κέρδη 3,8 δισεκατομμύρια δραχμές. Αύξησε πέρσι κατά 327% τα κέρδη της σε σχέση με το 1991 και περίπου 30% συγκριτικά με το 1994. Εχει προς εκτέλεση για φέτος δημόσια έργα ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δραχμών και για το 1997 ύψους 2 δισ.

Αν κανείς αναλογιστεί τις εξελίξεις που εμφανίζουν οι αντίστοιχοι ...δείκτες που αφορούν τα οικονομικά των εργαζομένων, μπορεί να τρελαθεί, πράγμα που δε χρειάζεται. Προτιμότερο και προσφορότερο είναι να συνειδητοποιήσει το χαρακτήρα της πολιτικής που εφαρμόζεται και ...να πράξει τα δέοντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ