Τετάρτη 17 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΧΙ των Σουηδών για την Ολυμπιάδα του 2004

Το 76% των Σουηδών αντιτίθεται στην ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από τη Στοκχόλμη, που μαζί με άλλες 10 πόλεις έχει θέσει υποψηφιότητα. Σε ραδιοφωνική δημοσκόπηση 5.176 άτομα δήλωσαν αντίθετα και μόλις 1.640 υπέρ.

***

Η Ολυμπιονίκης του μήκους στη Βαρκελώνη, Χάικε Ντρέσλερ, ίσως μπορέσει τελικά να υπερασπίσει τον τίτλο της στην Ατλάντα. Η Γερμανίδα αθλήτρια είχε τραυματιστεί στο γόνατο τον περασμένο Μάη και ο μάνατζέρ της δήλωσε πριν από λίγες μέρες πως δε θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς.

Χτες όμως η 31χρονη Ντρέσλερ δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό πως, αν στην προπόνηση κάνει άλμα περίπου 6.80 με 6.90, θα αγωνιστεί. Αν πάντως δεν τα καταφέρει, θα είναι ένα ευχάριστο γεγονός για τη Νίκη Ξάνθου, η οποία στην προσπάθεια διάκρισης θα έχει μια αντίπαλο, τέτοιας μάλιστα εμβέλειας, λιγότερη.

***

Το πρώτο κρούσμα χρήσης αναβολικών στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα εμφανίστηκε τέσσερις μέρες πριν από την έναρξη των αγώνων. "Πρωταγωνιστής" ο Αυστραλός πρωταθλητής στους δρόμους ταχύτητας, Ντιν Καπομπιάνκο, ο οποίος βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας "στανοζαζόλ".

Ο ίδιος αρνείται πως συνέβη κάτι τέτοιο και ανέθεσε την υπόθεση σε δικηγόρο, ενώ οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας θεωρούν τον αθλητή αθώο μέχρι επιβεβαίωσης του αντιθέτου.

Αν και το δεύτερο δείγμα βρεθεί θετικό, ο Καπομπιάνκο κινδυνεύει με τετραετή αποκλεισμό από κάθε διεθνή διοργάνωση. Πάντως, ο Αυστραλός αθλητής δε θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς και κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ θα μένει σε προπονητικό καμπ. Να υπενθυμίσουμε πως την ίδια ουσία είχε χρησιμοποιήσει ο Μπεν Τζόνσον στη Σεούλ το 1988.

***

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό "Σπορτς Ιλουστρέιτεντ", με γράμματα και τηλεφωνήματα κάποιοι απειλούν τη ζωή του παγκόσμιου πρωταθλητή στην κολύμβηση, Ντάνιελ Κοβάλσκι, και του προπονητή του. Οι απειλές ξεκίνησαν μετά τη νίκη του Αυστραλού αθλητή επί του Ολυμπιονίκη στη Βαρκελώνη Πέρκινς, τον Ιούλη του '95.

Τώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κορυφώθηκαν ενόψει των αγώνων στην Ατλάντα και της νέας κόντρας τους. Ο Πέρκινς από την πλευρά του καταδίκασε αυτές τις ενέργειες και δήλωσε αηδιασμένος. "Είναι άθλημα, δεν είναι πόλεμος. Είναι τρομερό που μια μια τέτοια διοργάνωση μπορεί να διεξαχθεί κάτω από τέτοια πίεση", κατέληξε.

***

Η Στέφι Γκραφ, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, δε θα πάρει μέρος στην Ολυμπιάδα λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο. Σύμφωνα με τον γιατρό της, η Γερμανίδα πρωταθλήτρια θα μείνει έξω από τις προπονήσεις για αρκετές βδομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ