Σάββατο 17 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΒΗ
Απαλλάσσονται όλοι για την επίθεση στην Επισκοπή

Μόνο για κατοχή και μεταφορά όπλων θα δικαστούν, τελικά, οι επτά κατηγορούμενοι, που φέρονται ως μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης ΜΑΒΗ, η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για το αιματηρό επεισόδιο στην Ανω Επισκοπή Αργυρόκαστρου τον Απρίλη του 1994. Στη διάρκεια του επεισοδίου είχαν σκοτωθεί ο Αλβανός λοχαγός Φ. Σέχου και ο στρατιώτης σκοπός Α. Γκίνης, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι τρεις Αλβανοί στρατιώτες.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, κάνοντας δεκτή τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα Ελευθ. Πατσή, απαλλάσσει τους Γ. Αναστασούλη, Α. Καρβελά, Χ. Παππά, Φ. Μπελέρη, Γ. Χρήστου, Μ. Κούτουλα και Γ. Παππά για την γκαγκστερική επίθεση στην Επισκοπή και από όλες τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί γι' αυτήν, μετά τη σύλληψή τους στο Δελβινάκι: ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, εισαγωγή όπλων και φυσιγγίων στην Αλβανία, ληστεία όπλων από το αλβανικό κέντρο εκπαίδευσης, προσβολή της διεθνούς ειρήνης και έκθεση σε κίνδυνο των φιλικών σχέσεων του ελληνικού κράτους με το αλβανικό. Ο όγδοος κατηγορούμενος, Αγγ. Κοκαβέσης, παραπέμπεται να δικαστεί με την κατηγορία της απόκρυψης όπλων (επτά "καλάσνικοφ") στο κτήμα του θείου του γιατρού Ανδρ. Κοκαβέση στην Παλλήνη, ενώ ο τελευταίος απαλλάσσεται.

Μετά την εξέλιξη αυτή, που ήταν αναμενόμενη, η υπόθεση ΜΑΒΗ μπαίνει ουσιαστικά στο συρτάρι. Η φασιστική οργάνωση μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητη τη δολοφονική δράση της, πλήττοντας ευθέως τα συμφέροντα του λαού και του έθνους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ