Σάββατο 17 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Εγκαταλείψτε τις λύσεις από τους λεγόμενους συμμάχους

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει επιτέλους, συναισθανόμενη τις τεράστιες ευθύνες της, να εγκαταλείψει την πολιτική αναζήτησης λύσεων και εγγυήσεων για την ασφάλεια της χώρας και λύσης του Κυπριακού, από τους λεγόμενους συμμάχους.

Με τις τελευταίες εξελίξεις αποδείχτηκε επίσης για άλλη μία φορά το μέγεθος της υποκρισίας της ελληνικής κυβέρνησης και των υποστηρικτών της ΕΕ, ότι η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα άνοιγε το δρόμο θετικών λύσεων. Το μόνο αποτέλεσμα ήταν να φανεί με μεγαλύτερη ακόμα έμφαση η πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στους ιμπεριαλιστές.

Οι χτεσινές δηλώσεις Αρσένη ότι "οι λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις και διεθνείς οργανισμοί δεν πρόκειται να λύσουν τα δικά μας δίκαια", είναι απλώς λόγια για κατανάλωση και αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει χρέος να καταγγείλει συγκεκριμένα ΗΠΑ και ΕΕ, για την ουσιαστική στήριξη που παρέχουν στην Αγκυρα και στα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και να ενημερώσει υπεύθυνα το λαό για τους πραγματικούς κινδύνους που συνεπάγεται η στάση και πολιτική των δήθεν συμμάχων μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ