Σάββατο 24 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Από την Εθνική Τράπεζα ανακοινώθηκε χτες ότι δε μεταβάλλονται τα ισχύοντα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων. Υπενθυμίζεται (βλ. παραπλεύρως) ότι χτες η Τράπεζα της Ελλάδας μείωσε το επιτόκιο παρέμβασής της στη διατραπεζική αγορά της Αθήνας, δίνοντας σήμα στις τράπεζες για νέα πτώση επιτοκίων, σε συνδυασμό με την υποχώρηση του πληθωρισμού τον Αύγουστο, ο οποίος εκτιμάται να κλείσει στο 8,5% έναντι 8,6% τον Ιούλη.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ: Παρατείνεται μέχρι 31 Δεκέμβρη 1996 η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων - συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων ΦΠΑ και ΦΜΥ - των φορολογούμενων της ΔΟΥ Κόνιτσας, οι οποίες έληξαν ή λήγουν στην περίοδο από 26 Ιούλη μέχρι και το τέλος του χρόνου. Η παράταση δίνεται λόγω των πρόσφατων σεισμών που έπληξαν τους κατοίκους της περιοχής.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Για πρώτη φορά διοργανώνεται φέτος στην Καλαμάτα η "1η Διεθνής Συνάντηση Μοτοσικλετιστών" από 30/8 μέχρι 7/9/1996. Την οργάνωση έχει αναλάβει η ΣΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤ με τη συνεργασία του Αθλητικού Οργανισμού και Νεολαίας του Δήμου Καλαμάτας, τη Λέσχη Κλασικής Μοτοσικλέτας Ν. Μεσσηνίας και το τουριστικό συγκρότημα HOTEL ELITE VILLAGE Καλαμάτας, το οποίο θα φιλοξενήσει δωρεάν στο κάμπινγκ τους συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 3.000 από την Ελλάδα και 1.000 από το εξωτερικό. Η αξιόλογη αυτή προσπάθεια υποστηρίζεται από ποικίλους χορηγούς και στα πλαίσιά της θα διεξαχθούν μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ειρήνης.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΜΙΣΘΩΣΗ: Την 1η Αυγούστου ξεκίνησε η λειτουργία του υποκαταστήματος της ΙΟΝΙΚΗΣ ΛΗΖΙΝΓΚ στην οδό Ιωνος Δραγούμη 15 στη Θεσσαλονίκη, που στοχεύει στην ενίσχυση της ήδη επιτυχημένης παρουσίας της εταιρίας στη Βόρεια Ελλάδα. Για το τρέχον έτος, και συγκεκριμένα το διάστημα Γενάρη - Ιούνη 1996, εγκρίθηκαν νέες εργασίες συνολικού ποσού 5,5 δισ. δρχ. Η εταιρία αναμένει ότι μέχρι το τέλος της χρήσης 1996, το συνολικό ποσό των νέων αγορών θα ξεπεράσει τα 9 δισ. δρχ. Τα καθαρά κέρδη για το 1996 προϋπολογίζεται να φτάσουν τα 1,5 δισ. δρχ., ενώ στο πρώτο εξάμηνο ανήλθαν σε 1 δισ. δρχ.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: Τρεις νέες προτάσεις χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση για ισάριθμα έργα, απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χρ. Πάχτας, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες επιχορήγησής τους στα πλαίσια του κοινοτικού μηχανισμού ΕΖΕΣ. Πρόκειται για περιβαλλοντικού χαρακτήρα κρατικές επεμβάσεις στην Καλαμάτα, την περιοχή του Αμβρακικού κόλπου και τη λίμνη Λαγκαδά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ