Σάββατο 24 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διορίζονται 4.638 εκπαιδευτικοί

Ανεπαρκείς για να καλυφθούν τα τεράστια κενά, καταγγέλλουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Ανεπαρκείς για να καλύψουν τα μεγάλα κενά της εκπαίδευσης σε διδακτικό προσωπικό είναι και οι φετινοί διορισμοί εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως καταγγέλλουν η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Γ. Κατρίνης.

Χτες ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι διορισμοί 2.100 δασκάλων, 221 νηπιαγωγών και 2.317 καθηγητών. Οι διοριζόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να παρουσιαστούν στους προϊστάμενους των Διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις περιοχές που τοποθετούνται για να αναλάβουν υπηρεσία από 2 μέχρι 4 Σεπτέμβρη, έχοντας μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα, πρόσφατο πιστοποιητικό υγείας και αντίγραφο ποινικού μητρώου.

"Οι διορισμοί αυτοί δεν επαρκούν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό που έχει σήμερα η δευτεροβάθμια εκπαίδευση" τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ και συνεχίζει: "Πάγιο αλλά και κυρίαρχο παραμένει το αίτημα του κλάδου για μαζικούς διορισμούς καθηγητών - 5.000 δασκάλων, 2.000 νηπιαγωγών και του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών ειδικοτήτων - με στόχο πάντα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την καθιέρωση του ολοήμερου δημοτικού και νηπιαγωγείου, τη μείωση αναλογίας μαθητών ανά δάσκαλο και νηπιαγωγό, την ουσιαστική εφαρμογή του θεσμού της ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές με μαθησιακές ανάγκες, την καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, τη μείωση του ωραρίου του διδακτικού προσωπικού ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα του προσφερόμενου έργου τους".

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ με δήλωσή του στο "Ρ" τόνισε ότι και φέτος ο αριθμός διορισμών των καθηγητών είναι ανεπαρκής, σε σχέση με τις φοβερές ελλείψεις αλλά και τα ποσοστά ανεργίας που υπάρχουν στον κλάδο. Για άλλη μια φορά φέτος, συνέχισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, τα κενά θα μείνουν ακάλυπτα, πάλι θα χρειαστούν να διοριστούν αναπληρωτές περίπου στη μέση της χρονιάς, όπως γίνεται κάθε χρόνο και ξανά θα παρουσιαστεί το άσχημο φαινόμενο των χιλιάδων χαμένων δυσαναπλήρωτων ωρών διδασκαλίας, με όλες τις κακές συνέπειες που έχουν αυτές στην εκπαιδευτική διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ