Σάββατο 24 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπόσχεση για συνέχιση της λιτότητας

Ο Μ. Εβερτ σε συνέντευξη Τύπου διαβεβαίωσε ότι, εάν κερδίσει το κόμμα του τις εκλογές, θα μείνει πιστός στην αντιλαϊκή πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας

Διαβεβαίωση ότι στην περίπτωση που εκλεγεί θα συνεχίσει την πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας, έδωσε χτες ο Μ. Εβερτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε, προκειμένου να απαντήσει στην ομιλία του Κ. Σημίτη στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας για την οικονομική πολιτική, που προτίθεται να ακολουθήσει, είπε ότι δεν πρόκειται να υποσχεθεί χορήγηση Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής και παροχές, θα προχωρήσει σε περιστολές δαπανών και θα "μειώσει το κράτος", προφανώς μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Επίσης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα χτυπήσει "αλύπητα τους κηφήνες που επιβιώνουν σε βάρος του ελληνικού λαού", εννοώντας φυσικά ότι θα πάρει σκληρά μέτρα σε βάρος των υπαλλήλων και των εργαζομένων.

Επιχειρώντας να αρθρώσει κάποιες διαφωνίες για την κυβερνητική πολιτική έκανε λόγο γενικώς για "αναποφασιστικότητα" του Κ. Σημίτη και επιβεβαιώνοντας την πλήρη του συμφωνία με την πρόσδεση στα διεθνή κέντρα που πιστά ακολουθεί και το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι δεν μπορεί κανείς "να αντισταθεί" στις επιλογές της ΕΕ. Αναφερόμενος δε στην ακολουθούμενη εξωτερική πολιτική, που είναι πιστή στις επιταγές των Αμερικανών και εκφράζεται με ποικιλότροπες "ευχαριστίες", απλώς είπε ότι "δεν υπάρχουν στρατηγικοί χειρισμοί".

Ο Μ. Εβερτ επιβεβαίωσε την προτίμηση που δείχνουν τη δεδομένη στιγμή τα διεθνή κέντρα (ΕΕ, ΗΠΑ) στην κυβέρνηση Σημίτη, που εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά τους, λέγοντας ότι έχει δείγματα ότι προτιμούν τον Κ. Σημίτη επειδή έχουν να κάνουν με μία "υποχωρητική κυβέρνηση", ενώ ανέφερε ότι τα "οικονομικά συμφέροντα" έχουν "βάλει πλώρη για Σημίτη".

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα αξιοποιηθεί σε θέση που αρμόζει στο αξίωμά του και ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη (όπου εκλέγεται ο "αντιφρονών" Σ. Κούβελας) και στον Εβρο, ενώ δε διευκρίνισε πού θα πολιτευτεί η Ντ. Μπακογιάννη. Σήμερα συνεδριάζει το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος με τη συμμετοχή του Κ. Μητσοτάκη.

Γ. ΦΩΤ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέχεια στο σκηνικό της πόλωσης (2002-03-02 00:00:00.0)
Το ιδεολογικό αδιέξοδο τροφοδοτεί τη σύγκρουση (1996-09-29 00:00:00.0)
Μόνο διαπιστώσεις και λόγια (1996-07-31 00:00:00.0)
Θολό το τοπίο πριν την Εθνική Συνδιάσκεψη (1996-06-09 00:00:00.0)
Εκρηκτική κατάσταση με άγνωστη κατάληξη (1996-05-24 00:00:00.0)
Φαινομενική η ηρεμία (1996-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ