Τετάρτη 31 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΕΒΕΡΤ
Μόνο διαπιστώσεις και λόγια

Με τη μέθοδο του "λαϊκισμού των διαπιστώσεων" επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ να αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση Σημίτη, ενώ αποφεύγει συστηματικά να επικρίνει την ουσία της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, την οποία αφήνει στο απυρόβλητο.

Ο πρόεδρος του κόμματος Μ. Εβερτ μιλώντας χτες σε σύσκεψη των βουλευτών του κόμματος του πρώτου θερινού τμήματος της Βουλής, προχώρησε σε μια εποικοδομητική κριτική στην εξάμηνη διακυβέρνηση της χώρας από τον Κ. Σημίτη, με την οποία ουσιαστικά τον κατηγόρησε ότι δεν προχώρησε σε τολμηρά αντιλαϊκά μέτρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτός είναι καλύτερος από αυτόν να το πράξει. Επί πέντε μήνες, ανέφερε ο Μ. Εβερτ, η κυβέρνηση κάνει συνεχώς σφάλματα, χωρίς να έχει να παρουσιάσει κανένα θετικό στοιχείο, ενώ σε όλους τους τομείς υποχωρεί, υπαναχωρεί και αδυνατεί να δώσει λύσεις. Στη συνέχεια προχώρησε σε διαπιστώσεις για την πορεία του κυβερνητικού έργου σε επιμέρους τομείς, επαναλαμβάνοντας τις κατά καιρούς εκτιμήσεις του. Ο Μ. Εβερτ κατέληξε με το σύνθημα - αιχμή της κριτικής του προς την κυβέρνηση, "ας μας πει η κυβέρνηση έστω και μια επιτυχία της σε έναν τομέα".

Ο Κ. Μητσοτάκης Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης παρέμβηκε χτες με γραπτή του δήλωση για το θέμα των Σκοπίων με αφορμή τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων της γειτονικής χώρας, οι οποίοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προσφύγουν στον ΟΗΕ για να αναγνωριστούν με το συνταγματικό τους όνομα.

Σήμερα, τονίζει ο Κ. Μητσοτάκης, είναι απολύτως βέβαιο ότι αν συνεχιστεί ο στρουθοκαμηλισμός της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, τα Σκόπια θα επιτύχουν να αναγνωριστούν τελικά από τα Ηνωμένα Εθνη με το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τον Κ. Σημίτη να αναλάβει τις ευθύνες του τονίζοντας ότι είναι χρέος του να προασπίσει τα εθνικά δίκαια και όχι να παραπλανά τον ελληνικό λαό ενόψει των επόμενων εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ