Τετάρτη 31 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσιογράφοι για την ειρήνη και στα Χανιά

Κείμενο συμπαράστασης στους δημοσιογράφους από τα νησιά του Αιγαίου και τα απέναντι τουρκικά παράλια που έχουν συγκροτήσει την κίνηση "Δημοσιογράφοι στο Αιγαίο για την ειρήνη",υπογράφουν δημοσιογράφοι από τα Χανιά της Κρήτης.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής: "Οι δημοσιογράφοι των Χανίων που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, θεωρούμε χρέος μας να διακηρύξουμε τη συμπαράστασή μας στους Ελληνες και Τούρκους συναδέλφους μας, από τα νησιά του Αιγαίου και τη Σμύρνη, που συμμετέχουν στην κίνηση "Δημοσιογράφοι στο Αιγαίο για την Ειρήνη".

Πιστεύουμε ότι τόσο οι Ελληνες όσο και οι Τούρκοι δημοσιογράφοι, τηρώντας αποστάσεις από τα όποια πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα πρέπει να προβάλλουμε τα κοινά προβλήματα των λαών. Προβλήματα και διαφορές πρέπει να λύνονται πάντα με διάλογο βασιζόμενο στις διεθνείς συνθήκες και ποτέ με τη βία ή την απειλή της βίας.

Συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στις προσπάθειες των συναδέλφων μας που συγκρότησαν την κίνηση "Δημοσιογράφοι στο Αιγαίο για την ειρήνη", θεωρώντας ότι η δυναμική της φιλίας των δύο λαών, μπορεί να φυσήξει μακριά τα σύννεφα του πολέμου και να αναδείξει τα κοινά προβλήματα δύο λαών που ζουν στην ίδια "ευαίσθητη" περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου".

Ακολουθούν οι υπογραφές δημοσιογράφων από τα Χανιά: Γιάννης Λυβιάκης, Γιώργος Δρακάκης, Κατερίνα Δασκαλάκη, Ανδρέας Γερακάκης, Νικόλας Ζουλάκης, Ευτυχία Βιδάκη, Ελένη Τανογλίδου, Μανώλης Περακάκης, Αντώνης Νομικός, Ναπολέων Σαραντίδης, Κατερίνα Πολύζου - Χαραλαμπάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ