Τετάρτη 31 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το άλλοθι του "άλλου ΠΑΣΟΚ"

Το στίγμα της τακτικής του στη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΠΑΣΟΚ υπό την κυριαρχία Σημίτη, έδωσε προχτές το βράδυ σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Α. Τσοχατζόπουλος. Ποιο είναι το μήνυμα του υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης; "Θα αγωνιστώ το νέο ΠΑΣΟΚ να μη γίνει άλλο ΠΑΣΟΚ".

Σκόπιμα, βέβαια, δε διευκρινίζει ούτε πώς φαντάζεται το "νέο", ούτε το "άλλο ΠΑΣΟΚ" και περιορίζεται σε συνθήματα για εσωτερική κατανάλωση. Η αμείλικτη πραγματικότητα είναι πως τόσο το "νέο" όσο και το "άλλο" ΠΑΣΟΚ "είναι εδώ" και δε διαφέρουν καθόλου μεταξύ τους. Είναι εξίσου αντιλαϊκά και νεοσυντηρητικά. Σε όλους είναι φανερό ότι ούτε ο Α. Τσοχατζόπουλος, ούτε κανένα από τα άλλα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αντιδρούν στο ελάχιστο για αυτή την αντιλαϊκή τροχιά. Ούτε μία φορά δε διαφώνησαν με τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Αλλωστε παλιότερα οι ίδιοι πρωτοστάτησαν σε αυτή την κατεύθυνση.

Είναι επόμενο να μην πείθει κανέναν ο υπερυπουργός της κυβέρνησης Σημίτη, ότι δεν επιθυμεί "άλλο ΠΑΣΟΚ". Αλλωστε ούτε ο Κ. Σημίτης θέλει "άλλο ΠΑΣΟΚ". Και το σημερινό είναι αρκετό να κάνει τη "δουλιά του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ