Τετάρτη 31 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο υπερπατριώτης...

Στη Βιέννη, απ' ό,τι μαθαίνουμε, μετατίθεται ο πρόξενος της χώρας μας στη Σμύρνη, Γ. Ριζόπουλος, γνωστός για τις προσπάθειές του, να σαμποτάρει τις όποιες εκδηλώσεις φιλίας ανάμεσα στους λαούς Ελλάδας - Τουρκίας, με επίκεντρο τα ελληνικά νησιά και τα τουρκικά παράλια.

Στη ...φιλειρηνική του δράση, έχει αναφερθεί ακόμη και ο τουρκικός Τύπος, αφού ο κ. πρόξενος φρόντισε να κάνει "τη ζωή δύσκολη" στους Τούρκους δημοσιογράφους, που ζητούσαν βίζα για τις εκδηλώσεις στα νησιά του Αιγαίου, της Επιτροπής "Δημοσιογράφοι για την Ειρήνη".

Το αποκορύφωμα, όμως, του "παροξυσμού" του ήρθε, με το αίτημα του προέδρου του Επιμελητηρίου Σμύρνης, που ζήτησε βίζα για επίσκεψη 80 μελών του στη Χίο, με σκοπό τις επαφές και τις ανταλλαγές με Ελληνες επιχειρηματίες, καθώς και για διήμερο τουρισμό. Οπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης, τους επιτέθηκε μέσα στο Προξενείο, λέγοντας ότι δεν πάνε για εκδρομή, αλλά για να πάρουν τα νησιά... και ότι, για να του μιλούν, θα πρέπει να στέκονται σε απόσταση τεσσάρων μέτρων!!!

Φαίνεται πως σε άλλο επάγγελμα θα ήθελε να κάνει καριέρα ο πρόξενος. Ας το σκεφθούν, εκεί, στο υπουργείο Εξωτερικών. Στο κάτω κάτω, αντί της Βιέννης, μπορεί να μετατεθεί σε κάποιο σώμα μισθοφόρων στη Βοσνία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ