Τετάρτη 31 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αντεργατική βίβλος του ΟΟΣΑ (1)

Νέα βαριά καθήκοντα αναθέτει στην κυβέρνηση Σημίτη ο γνωστός ιμπεριαλιστικός οργανισμός ΟΟΣΑ, στην έκθεσή του που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα στο Παρίσι. Ομως αυτή τη φορά δεν πρόκειται για τα "συνήθη" αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία συνοψίζονται στις οδηγίες περί ανάγκης σταθεροποίησης, τήρησης του προγράμματος σύγκλισης και άλλα παρόμοια. Αυτά τα τηρεί με ευλάβεια η κυβέρνηση Σημίτη και γι' αυτό δεν κρύβει την ικανοποίησή του ο οργανισμός.

Αυτή τη φορά ο ΟΟΣΑ απαιτεί από την κυβέρνηση να βάλει χέρι στην"αγορά εργασίας". Τι σημαίνει αυτό; Ο ΟΟΣΑ φροντίζει να το κάνει σαφέστατο. Αξίζει να απαριθμήσουμε το πλέγμα των αντικοινωνικών μέτρων που προτείνει ο ΟΟΣΑ και μην αμφιβάλλετε, ότι η κυβέρνηση Σημίτη, όπως έχει ήδη αποδείξει, θα φανεί "καλός μαθητής":

- Μείωση των ορίων των κατωτάτων αμοιβών (! ).

- Μείωση των στοιχείων κόστους που δε συνδέονται με τις αμοιβές, πράγμα που σημαίνει μείωση έως κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών, κατάρρευση των ταμείων και του ασφαλιστικού συστήματος κ.ο.κ.

- Αναμόρφωση του συστήματος των συντάξεων, προφανώς στην κατεύθυνση που κινείται η κυβέρνηση Σημίτη με τη θεσμοθέτηση του βοηθήματος.

- Κατάργηση των περιορισμών στις απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ