Τρίτη 27 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΝΙΚΟΛΑ'ΪΔΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΑΧΤΙΔΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ

- Η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ γίνεται σήμερα στην Καλαμαριά, το δήμο που παραδοσιακά θεωρείται αριστερός. Είσαστε αισιόδοξοι για τη συμμετοχή του κόσμου;

- Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία της αποψινής πρώτης προεκλογικής συγκέντρωσης στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης. Ο κόσμος που βιώνει καθημερινά τα προβλήματα και τις επιπτώσεις των επιλογών των κομμάτων του δικομματισμού δείχνει ότι κατανοεί πως το ΚΚΕ αποτελεί τη μόνη διαφορετική πολιτική δύναμη. Παραδοσιακά αριστεροί και προοδευτικοί οι Καλαμαριώτες πιστεύουμε πως απόψε το βράδυ θα δώσουν το στίγμα για την αναμενόμενη ενίσχυση του Κόμματός μας. Εμείς καλούμε όλο το λαό να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση, να ακούσει, για άλλη μια φορά, τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ και με την ψήφο του στις εκλογές να σηματοδοτήσει την απαρχή της λαϊκής αντεπίθεσης στις αντιλαϊκές επιλογές, να βγάλει δυναμωμένο το κόμμα της εργατικής τάξης.

- Τα μηνύματα από τη δράση της Οργάνωσης όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τις τελευταίες μέρες μετά την ανακοίνωση των εκλογών, δικαιολογούν αυτή την αισιοδοξία;

- Οι Οργανώσεις της Καλαμαριάς δεν ξεκινούν τώρα την επαφή με τον κόσμο. Ολο το προηγούμενο διάστημα είχαμε παρέμβαση στους χώρους δουλιάς, στη συνοικία, και παλεύαμε για τη λύση των τοπικών προβλημάτων. Η επαφή με το λαό της περιοχής συνεχίστηκε και μετά το 15ο Συνέδριο του Κόμματός μας, στο πλαίσιο εκλαϊκευσης των αποφάσεων και των θέσεων. Ετσι, η προκήρυξη των εκλογών βρήκε έτοιμες τις Οργανώσεις. Η εμπειρία, λοιπόν, από τις συζητήσεις και τις εξορμήσεις που πραγματοποιήσαμε, λέει πως ο κόσμος έχει απογοητευτεί από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που χρόνια τώρα οδηγούν τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Παράλληλα, βλέπει ότι και τα άλλα μικρότερα κόμματα, Πολιτική Ανοιξη - "ΣΥΝ" - ΔΗΚΚΙ, με βάση τις επιλογές τους στα μεγάλα θέματα της οικονομίας, της παραγωγικής ανάπτυξης κλπ., κινούνται στην ίδια λογική.

- Κατά πόσο, όμως, η απογοήτευση του κόσμου από τα άλλα κόμματα οδηγεί σε στήριξη του ΚΚΕ;

- Εμείς τους καλούμε να αντισταθούν στη λογική, που θέλει να είναι όλοι ίδιοι και να στηρίξουν το ΚΚΕ. Ηδη, μεγάλη μερίδα του λαού δείχνει να το κατανοεί. Εμείς οι κομμουνιστές θα δώσουμε με πείσμα και πάθος την προεκλογική μάχη και σ' αυτή τη μάχη καλούμε όλους τους φίλους, τους οπαδούς του ΚΚΕ, να μπουν δυναμικά, ώστε το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι όσο το δυνατό καλύτερο για το ΚΚΕ και τον ίδιο το λαό. Γιατί μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να ελπίζουμε πως θα μπει φρένο στις αντιλαϊκές επιλογές της ΕΕ, που πιστά εφαρμόζουν τα δύο μεγάλα κόμματα και οι συνοδοιπόροι τους. Με την ψήφο πρέπει να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ, το κόμμα που θα στηρίξει τους αγώνες, ενάντια στην πολιτική που καταδικάζει το λαό και τη χώρα στη φτώχεια. Ιδιαίτερα καλούμε το λαό να στείλει, όχι μόνο μήνυμα αντίστασης, αλλά αντεπίθεσης σ' αυτούς που με τις πολιτικές τους οδηγούν το νομό σε παραγωγική αποδιάρθρωση στη βιομηχανία και την αγροτική οικονομία, σε κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και σε αύξηση της ανεργίας.

Α. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ