Τρίτη 27 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυτοτροφοδοτούμενα...

Ξεκίνησαν όλοι. Ο Σημίτης με το "εξπρές της νίκης", ο Εβερτ με την "κυβέρνηση ελικοπτέρων", ο Σαμαράς με αεροπλάνο (ει δυνατόν βομβαρδιστικό) προς Αγκυρα, κι ο Συνασπισμός... μεσοπέλαγα αρμενίζει.

*****

Για να του φτιάξουν την ομιλία στην Εκθεση της Θεσσαλονίκης, μάζεψε χτες τους οικονομικούς υπουργούς ο Σημίτης και συνεδριάζανε στου Μαξίμου. Με συγγραφείς τον Παπαντωνίου και τον Παπαδόπουλο, αυτό δε θα 'ναι ομιλία για την οικονομία αλλά... μοιρολόι.

*****

Η καλύτερα... επικήδειος, στη μνήμη των πεσόντων μισθών και συντάξεων. Το απόγειο του πεσιμισμού.

*****

Ωραίο αυτό το "αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη" που σκαρφίστηκαν, αλλά πώς εφαρμόζεται στο πορτοφόλι ενός εργαζόμενου; Διότι μόνο του δεν μπορεί να... αυτοτροφοδοτηθεί, χρειάζεται πεντοχίλιαρα κι αυξήσεις.

*****

Αλλά είπαμε, ο πρωθυπουργός είναι σαφέστατος. Οχι παροχές. Δίνει σε όλους εμάς τους ανάξιους Ελληνες, τη μοναδική ευκαιρία να θυσιαστούμε για το καλό του τόπου.

*****

Πολλή ζήτηση έχουν σε τούτες τις εκλογές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οι Ολυμπιονίκες και οι αθλητές γενικά. Από Κακλαμανάκη, μέχρι Μπάγεβιτς ακούγονται φήμες. Κι ύστερα σου λένε, ότι θέλουν να... εμπνεύσουν τη νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

*****

Μόνο κάτω απ' το δόγμα: "Τρέξε παιδί μου, να πάρεις μετάλλιο για να γίνεις ύστερα βουλευτής, να βάλεις και την αδερφή σου στο δημόσιο".

*****

Τα κανάλια έχουν μπει για τα καλά στον προεκλογικό χορό. Οσον αφορά τις γνωστές πολιτικές φίρμες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εντάξει τους δείχνουν. Αλλά κάτι άλλοι δευτεροκλασάτοι υποψήφιοι είναι κυριολεκτικά αξιολύπητοι. Πρέπει να χτυπήσουν επί ώρες πολλές πόρτες, για να φιλοξενηθούν 5 λεπτά σ' ένα "παράθυρο"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ