Παρασκευή 30 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ
Στη γραμμή της εθνοκαπηλίας

Στη γραμμή της εθνοκαπηλίας κινείται η εκλογική τακτική της Πολιτικής Ανοιξης, ανοίγοντας έτσι "μέτωπο" απέναντι σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κατηγορώντας τους για ενδοτικότητα, χωρίς ωστόσο να αγγίζει την ουσία της εξάρτησης. Σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Αντ. Σαμαράς θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα παρουσιάσει τις θέσεις του και θα ανακοινώσει το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα της Πολιτικής Ανοιξης.

Ενδεικτικό της προεκλογικής τακτικής της Πολιτικής Ανοιξης και της εθνικής διάστασης που θέλει να δώσει είναι το πρόγραμμα περιοδειών του Αντ. Σαμαρά σε παραμεθόριες περιοχές. Η πρώτη προεκλογική του περιοδεία θα γίνει στα Δωδεκάνησα, όπου θα περάσει από τα περισσότερα νησιά της περιοχής. Επίσης θα μιλήσει στη Ν. Βύσσα, στο βορειότερο άκρο του Εβρου, ενώ η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτέμβρη στα Γιάννενα.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής τακτικής της, οι σχέσεις με την Τουρκία, αφού η υπόθεση των Σκοπίων, στο οποίο ειδικευόταν, δεν είναι, τουλάχιστον την περίοδο αυτή, στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Ετσι ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Ανοιξης Ν. Μαρτάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του Δ. Ρέππα που σχολίαζε δηλώσεις της Τ. Τσιλέρ, άφησε αιχμές για το κατά πόσο "η ελληνική κυβέρνηση υπερασπίζεται με ανυποχώρητη και συνεπή στάση τα εθνικά μας θέματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ