Παρασκευή 30 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ρήγμα στην εικόνα ενότητας

Ο Κ. Μητσοτάκης με δήλωσή του κάλεσε έμμεσα τον Μ. Εβερτ να παραιτηθεί, σε περίπτωση ήττας της ΝΔ στις εκλογές

Το πρώτο ρήγμα στην εικόνα της - έτσι και αλλιώς - επίπλαστης ενότητας όλων των πλευρών, που επιχείρησε να δώσει η ΝΔ, παρουσιάστηκε χτες, έστω και με προσεκτικό τρόπο, από τον επίτιμο πρόεδρο και πρώην πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

Σε δηλώσεις του στο Ηράκλειο της Κρήτης ο επίτιμος φρόντισε να στείλει μήνυμα στον Μ. Εβερτ, προτρέποντάς τον να παραιτηθεί σε περίπτωση ήττας της παράταξης στις επερχόμενες εκλογές. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση εάν ο Κ. Σημίτης και ο Μ. Εβερτ σε περίπτωση ήττας των κομμάτων τους πρέπει να παραιτηθούν, είπε: "Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω ούτε για τον Κ. Σημίτη, ούτε για τον Μ. Εβερτ. Οταν ήμουν αρμόδιος να μιλήσω για τον εαυτό μου εμίλησα και αυτό που είπα το έκανα", υπενθυμίζοντας με τη δήλωση αυτή τη δική του παραίτηση από την αρχηγία του κόμματος την επομένη της ήττας το 1993.

Επίσης ο Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Αρκαδοχώρι Ηρακλείου δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά στις πρόσφατες προεκλογικές παροχές του Μ. Εβερτ, στις οποίες τόσα πολλά επενδύει η ΝΔ. Αντίθετα φρόντισε να τονίσει, με ύφος "υπερκομματικού εθνικού ηγέτη", ότι "όλα τα κόμματα πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό και να του παρουσιάσουμε τα πραγματικά προβλήματα με θάρρος, με αίσθημα ευθύνης και γενναιότητα".

Από την πλευρά του ο Μ. Εβερτ άρχισε χτες τις προεκλογικές του περιοδείες και επισκέφτηκε το Αιγάλεω και το Περιστέρι, ενώ σήμερα έχει προγραμματίσει ανάλογη περιοδεία στη Νέα Ιωνία και τη Νέα Φιλαδέλφεια. Το Σαββατοκύριακο θα πάει στον Εβρο, όπου - όπως έχει ανακοινώσει - θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διεργασίες για την οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων, τα οποία αναμένεται να "κλείσουν" μέσα στο Σαββατοκύριακο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ